Mitt i Spånga

Efter kaoset: Nu införs digital kö

SVÅRT ATT FÅ TID. Stockholms stad ändrar bokningssy­stemet till simhallarn­a – besökare ska slippa telefonkö för att boka plats

- Anders Gustafsson anders.gustafsson@mitti.se 08-550 550 87

Grundprobl­emet är att det är väldigt få platser vi kan erbjuda i simhallarn­a.

Bokningssy­stemet till stans simhallar har så gott som brakat samman. I dag är det nästan omöjligt att boka tid. Nu tar staden fram ett nytt, elektronis­kt bokningssy­stem som ska göra det hela lättare.

”Helt sjukt att man måste ringa och boka besök?! Gör som på andra ställen och inför ett digitalt bokningssy­stem!”

En man om stadens nya bokningssy­stem till simhallarn­a, i ett inlägg på Åkeshovs simhalls Facebooksi­da.

Sedan den 23 december gäller nya restriktio­ner på grund av ökad smittsprid­ning under pandemin.

Simhallsbe­sökare måste exempelvis ringa och boka in besök i förväg. I simhallarn­a ska varje besökare fritt kunna disponera tio kvadratmet­er, utan att behöva trängas med andra badgäster.

– Det gör att vi kan ta emot avsevärt färre besökare, säger Niklas Pettersson, avdelnings­chef för idrottsver­ksamhet inomhus på Stockholms stads idrottsför­valtning.

Resultat: kaos. Eller kaos är bara förnamnet, åtminstone i tidsboknin­gen till Åkeshovs simhall, och att döma av kommentare­r på simhallens Facebooksi­da där många besökare kommentera­t hur svårt det är att boka tid via telefon.

En man skriver: ”Nu har jag ringt sen 09.02, kl är nu 10.19 och sen 20 minuter är det 6 samtal före mig. Kan man inte boka på ett smidigare sätt?”

En kvinna skriver: ”Detta funkar inte alls. Många försök innan jag ens lyckades hamna i kön. Därefter mkt lång väntetid på att få tala med receptioni­st. Väl framme fanns endast en löjligt tidig tid (6 ngt) samt en för sen kvällstid.”

Bekräftar problemet

Niklas Pettersson bekräftar att kösystemet inte fungerar.

– Det blir telefonkö, man får sitta och vänta, sen när man kommer fram är platserna borta, säger han.

Det har gått två år med pandemi. Hade ni inte kunnat hitta en effektiv lösning under den tiden?

– Grundprobl­emet är att det är väldigt få platser vi kan erbjuda i simhallarn­a. Pandemin och restriktio­nerna har förändrats över tid, det har gått och fram tillbaka. Förra våren var simhallarn­a stängda, sen släpptes restriktio­nerna i somras. Vi som alla andra hoppades på inga nya restriktio­ner.

Niklas Pettersson fortsätter:

– När vi fick veta de nya restriktio­nerna (i december) stod vi i valet att ha ett klassiskt kösystem där man släpper in en och en i taget men vi ser inte att det är det bästa alternativ­et. Risken är att folk som inte kommer in blir besvikna och att det uppstår folksamlin­gar.

Lösningen blev i stället att allmänhete­n får ringa och boka tid i förväg.

Begränsad telefontid

I västerort finns fem simhallar. Två av dem, Åkeshov och Beckomberg­a, har begränsad telefontid för att boka tid i simhallen, de andra tre går att ringa och boka tid när som helst under de tider simhallarn­a är öppna:

”Att simhallarn­a har olika telefontid­er beror på simhallens förutsättn­ingar”, skriver idrottsför­valtningen­s pressansva­rige i ett mejl till Mitt i.

Men, nu ska staden ändra bokningssy­stemet, så att det går att boka tid elektronis­kt, både till simhallar och gym.

– I ett första steg använder

Vi har full förståelse att folk blir frustrerad­e.

vi det befintliga digitala bokningssy­stemet, att man kan boka platser på gym i en separat bokningskö, för att minska trycket på bokningskö­n till simhallar. I dag är det en gemensam kö. Förhoppnin­gen är att det lättar på trycket och gör det enklare att komma fram till badet.

Vad säger du till besvikna badgäster?

– Vi har full förståelse att folk blir frustrerad­e, att man inte kan komma och besöka oss som under normala förhålland­e. Vi vädjar om förståelse, det är extrema tider.

De som har årskort eller klippkort till simhallar kan räkna med ersättning i form av förlängd giltighets­tid på kortet, räknat från 23 december fram till dess att de skärpta restriktio­nerna tas bort.

Den som vill kan redan i dag lämna tillbaka sitt årskort eller klippkort och få pengarna tillbaka.

När är nya bokningssy­stemet i funktion?

– Det vågar jag inte svara på. Om lite drygt en vecka är förhoppnin­gen (läs vecka 3 eller 4), säger Niklas Pettersson.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? LÖSNING? Under vecka 3 eller 4 hoppas staden ha ett nytt digitalt bokningssy­stem på plats för besökare till simhallarn­a. Dagens telefonbok­ningar fungerar inte anser många.
FOTO: CLAUDIO BRITOS LÖSNING? Under vecka 3 eller 4 hoppas staden ha ett nytt digitalt bokningssy­stem på plats för besökare till simhallarn­a. Dagens telefonbok­ningar fungerar inte anser många.
 ?? ??
 ?? FOTO: SVEN LINDWALL FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? POPPIS. Många vill simma och träna i stadens hallar, men att boka tid kan vara krångligt.
STOCKHOLM
FOTO: SVEN LINDWALL FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN POPPIS. Många vill simma och träna i stadens hallar, men att boka tid kan vara krångligt. STOCKHOLM
 ?? ?? FÖRSTÅR FRUSTRATIO­NEN. Avdelnings­chef Niklas Pettersson hoppas att det ska bli lättare för besökarna när tider väl går att boka digitalt.
FÖRSTÅR FRUSTRATIO­NEN. Avdelnings­chef Niklas Pettersson hoppas att det ska bli lättare för besökarna när tider väl går att boka digitalt.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden