Mitt i Spånga

Folkets hus söker glädjefyll­da alster

- VÄLLINGBY Madelene Hergils madelene.hergils@mitti.se

Efter två år av pandemimör­ker vill Kim Sandefeldt och hennes kollegor på Folkets hus i Vällingby arrangera en utställnin­g med glädje i fokus. Nu söker de kreativa personer som kan bidra med konstverk.

Utställnin­gen var tänkt som en motreaktio­n på pandemin och planerades innan kriget bröt ut i Ukraina. Men nu känns den mer aktuell en någonsin, menar Kim Sandefeldt, curator och projektled­are på Folket hus i Vällingby.

– Först tänkte jag: ”Är det här världens sämsta tajming? Nu kan ju ingen vara glad mer.” Men när jag pratat med människor har de sagt att det här är precis vad som behövs just nu.

”Väldigt fritt”

Tanken är att alla som vill får bidra med verk som uttrycker glädje. Det kan handla om vad som helst, så länge det uttrycker glädje för konstnären.

– Man kan också bara skriva. Det gör ingenting om man inte kan måla. Man ska känna att man gör precis det man vill. Det ska vara väldigt fritt, säger Kim Sandefeldt.

Man kan använda sig av olika material och tekniker så som foto, teckning och skapande i lera. De enda kraven är att konstverke­t ska ha måttet av en LP-skiva, 30 gånger 30 centimeter och att det är upphängnin­gsbart. Detta för att så många konstverk som möjligt ska få plats.

Nu ser Kim Sandefeldt fram emot utställnin­gen och håller tummarna för att många bidrar med konstverk.

– Jag hoppas att alla känner sig välkomna att delta och kan fokusera på uttrycket i bilden även om man inte så van vid att måla. Att få göra något gemensamt ger glädje.

Vernissage sker den 2 april klockan 12–16, utställnin­gen pågår till den 10 mars. Den som vill bidra med konstverk kan lämna in dem till Folkets hus senast den 30 mars, fysiskt eller digitalt. Mer informatio­n finns på Folkets hus hemsida.

 ?? FOTO: KIM SANDEFELDT ?? HOPPFULL. Kim Sandefeldt, curator och projektled­are på Vällingby Folkets hus hoppas att så många som möjligt vill bidra till utställnin­gen ”Glädje”.
FOTO: KIM SANDEFELDT HOPPFULL. Kim Sandefeldt, curator och projektled­are på Vällingby Folkets hus hoppas att så många som möjligt vill bidra till utställnin­gen ”Glädje”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden