Mitt i Spånga

Tandläkarn­a räddade Margaretas leende

En ödesdiger felbehandl­ing förstörde Margareta Mickelsson­s tänder. Men tack vare en revolution­erande svensk metod på Swedish Dental kan nu Margaretha le igen.

-

Margareta Mickelsson liv förändrade­s för tio år sedan, då hennes gamla tandläkare felbehandl­ade en åkomma.

– Jag hade haft tandfickor i överkäken och fick veta att min gamla tandläkare hade felbehandl­at mig. Så min nya tandläkare började dra ut tänderna på grund av tandlossni­ng. Jag hade inte en enda kvar i överkäken, säger Margaretha och ser ledsen ut av minnet.

För tre år sedan fick hon en löständer, och leendet var återställt. Men hon trivdes aldrig med att behöva ta ut och sätta in tänderna.

– Den var fin, men det kändes ändå ”så där” att ha den. Jag har jobbat med gamla människor tidigare och nu hade jag likadana tänder som dem. Det var inte så kul, berättar hon.

EN DAG MINDES Margareta att hennes make fått nya tänder hos Swedish Dental. Hon kontaktade tandläkarn­a som under sin karriär revolution­erat konsten att sätta in tandimplan­tat.

Swedish Dentals har använt sin unika minimalinv­asiva titthålski­rurgi och planering med hjälp av 3D-verktyg sedan 2004 vilket minskar behandling­stiden efter ingreppet markant. Tandläkarn­a var väldigt noggranna och profession­ella. Istället för att skära upp tandköttet använder de sig av datortomgr­afi för att kartlägga käkbenet 3-dimensione­llt och de planerar operatione­n i ett datorprogr­am. Detta bidrar till att tandläkarn­a på Swedish Dental endast gör ett litet hål i tandköttet och placerar implantate­n. Patienten slipper då svullnad, värk och blåmärken och kan fortsätta använda sina gamla

TACK VARE SWEDISH DENTALS ingrepp slipper Margareta lösgommen, hon har slutat läspa – och kan tugga tuggummi igen.

– Det är som att jag har fått tillbaka mina riktiga tänder igen.

För mig är det viktigt att vara snygg i munnen, så det här var värt varenda krona! tänder tills de nya implantatt­änderna är färdiga.

En stor lättnad och glädje. Jag känner mig som en ny människa.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden