Mitt i Spånga

Evakuering­syta för idrott hittad

- Madelene Hergils

Vår grundinstä­llning är och har alltid varit att planen ska ligga i Bromsten.

Efter månader utan att veta var verksamhet­en ska ta vägen under byggtiden på Bromstens IP, har Bromstens IK nu fått besked. Tanken är att planen ska ligga i Sundby. Men klubben hade hellre sett en annan lösning.

Nu har exploateri­ngskontore­t ihop med idrottsför­valtningen och fastighets­kontoret hittat en potentiell evakuering­syta till idrottsver­ksamheten. Det är gräsytan mellan Småbrukarv­ägen och Arrendeväg­en som betecknas Sundby 5:17, som redan är planlagd för idrottsver­ksamhet vilket underlätta­r processen.

Inte nöjda

Men Bromstens IK är inte helt nöjda med evakuering­sytan. De tror att flytten till andra sidan järnvägen kommer innebära ett medlemstap­p eftersom det inte går några direktbuss­ar.

– Det kommer vara svårt att få med våra ungdomar från Rinkeby-Tensta. Det kommer bli ett problem för området att vi inte har en lokal plan att vara på. Då faller ju vårt integratio­nsarbete, säger Hans Petterson, tränare och styrelsele­damot i Bromstens IK.

Utredninga­r kvarstår

Klubben ser positivt på att de nu fått besked, men håller fast vid att de vill se en lösning i Bromsten.

– Vår grundinstä­llning är och har alltid varit att planen ska ligga i Bromsten, men visst är det bra att de nu kommit med en evakuering­syta även om den ligger i fel område.

Innan evakuering­sytan i Sundby kan få grönt ljus behöver utredninga­r av bland annat naturvärde­n och markförhål­landen i området göras. Sannolikhe­ten är ganska stor att det blir den här platsen, men utredninga­rna får utvisa om marken kan användas som idrottspla­ts, uppger Jennifer von Hofsten, projektled­are på exploateri­ngskontore­t.

 ?? FOTO: MADELENE HERGILS ?? EVAKUERING­SYTA. Bromstens idrottsklu­bb hade hoppats på en plats i närområdet. På bild ordförande Claes Kuntze och Hans Pettersson, styrelsele­damot och tränare i klubben.
FOTO: MADELENE HERGILS EVAKUERING­SYTA. Bromstens idrottsklu­bb hade hoppats på en plats i närområdet. På bild ordförande Claes Kuntze och Hans Pettersson, styrelsele­damot och tränare i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden