Mitt i Spånga

Man ska vara frisk för att klara att vara sjuk

- Miljömuppe­n Ännu inte hjärtlös

här. Skogscykli­sterna! Dessa naturförst­örande egoister som anser sig ha rätt att inte visa vanlig hänsyn och omsorg om naturen. Märker de inte den förödelse de åsamkar våra naturreser­vat?

Meterbreda autostrado­r skapas på berghällar som nu gapar kala då all vitmossa och annan växtlighet slitits bort, stigar blir lerpölar med halv decimeter djupa spår efter cyklarna. Finns det ingen möjlighet att få stopp på detta?

Ska ett naturreser­vat verkligen få förvandlas till ett nöjesfält när de forsar fram i sina 20 000-kronorscyk­lar med alla där tillhörand­e attribut?

Kan inte naturen, i ett

Nu är de Före jul hamnade

naturreser­vat åtminstone, få vara bara det – natur? Promenerar de aldrig och ser den skada dessa gruppcykli­ngar med ett tiotal personer åstadkomme­r... eller är det bara så sorgligt att de fullständi­gt skiter i det? Jag vill göra det här. Jag vill ha kul. Jag, jag, jag. Tyvärr är det nog så. Egoism och självgodhe­t. Hitta någon annanstans för era dyra lekar. Förstör inte vårt naturreser­vat!

Hitta någon annanstans för era dyra lekar. Förstör inte vårt naturreser­vat!

jag på sjukhus och då upptäckte de att jag kanske hade hjärtflimm­er. Har i och för sig märkt att det skramlade lite i bröstet. Åter hemma, kontakt med vårdcentra­l. EKG och remiss till långtids-EKG.

Tiden gick och ingen kallelse dök upp. När två månader hade gått så kollade jag om vårdcentra­len hade glömt att sända remissen. Nej, den hade sänts iväg. Ringde hjärtklini­ken, och fick beskedet att de hade lång kö och de betade av den. Kötid okänd. Ringde då vårdcentra­len och undrade om det inte fanns andra hjärtklini­ker som också utförde långtidsEK­G. Jodå, det fanns det och en remiss sändes dit. Efter ett par veckor så dök det upp svar från bägge klinikerna! Gick till den som hade fått remissen först för ett långtids-EKG. Och nu tickar veckorna på i väntan på svar…

vårdcentra­lerna har för incitament för att välja klinik. Den som ligger först enligt alfabetisk ordning kanske? Varför inte välja den med kortast kötid (ett litet förslag)? Man måste nog var rätt så frisk för att klara av att vara sjuk.

Jag undrar vad

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Skribenten vill att naturen får vara bara natur.
FOTO: MOSTPHOTOS Skribenten vill att naturen får vara bara natur.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden