Mitt i Sundbyberg

Resning 30 år efter morddom

- Ida Nilsing ida.nilsing@direktpres­s.se

För 30 år sedan mördades Samirs styvmamma med över 30 knivhugg i den dåvarande bostaden. Den då 15-årige Samir ringde polisen och erkände mordet. Nu har han beviljats resning.

– Allt är möjligt, så ge inte upp! säger Samir Sabri som nu bor och verkar i Sundbyberg.

Det var med lyckotårar i ögonen som Samir Sabri tog emot beskedet om att han beviljas resning i Svea hovrätt förra veckan.

– Jag är så glad och lycklig, det här är slutet på 30 års väntan, sa han.

Det talades om en möjlighet att han skulle frikännas direkt, men nu ska fallet tillbaka till Stockholms tingsrätt. I domen från Svea hovrätt står det att:

”Även om hovrätten anser att den nya bevisninge­n sammantage­t är sådan att dess förebringa­nde i en rättegång sannolikt skulle ha lett till att Samir frikänts anser hovrätten inte att bevisläget är sådant att det finns förutsättn­ingar för hovrätten att omedelbart ändra domen” skriver hovrätten.

Fallet ska nu tas upp igen, men enligt Aftonblade­ts grävande reporter Anders Johansson, som under en lång tid granskat ärendet, innebär det i praktiken att Samir Sabri kommer att frikännas.

– Tingsrätte­n har inget annat alternativ för det finns inget mot honom längre, sa Anders Johansson.

Staffan Lind, lagman i Svea hovrätt, var dock mer återhållsa­m och ansåg att man nu måste vänta på vad åklagaren säger.

Samir Sabri bor i Sundbyberg och i Hallonberg­en har hans organisati­on 2nd chance, som arbetar för att ge människor som döms för brott en andra chans, en lokal.

Har du något att hälsa?

– Att allt är möjligt, så ge inte upp! Och så vill jag tacka alla grabbar och tjejer där som har stöttat mig och lyssnat på mig.

 ??  ??
 ?? FOTO: IDA NILSING ?? JA! Samir Sabri jublade över beskedet om att han beviljats resning för ett 30 år gammalt mordfall.
FOTO: IDA NILSING JA! Samir Sabri jublade över beskedet om att han beviljats resning för ett 30 år gammalt mordfall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden