Mitt i Sundbyberg

Rimliga villkor för vardagshjä­ltar

Hur har barnen det på förskolan? Hinner verkligen personalen med? Och hur länge kommer mormor behöva vänta på akuten, nu när hon behövde åka in akut för att få hjälp?

- Veronica Kallander, V i Sundbyberg, Ulla Andersson Ekonomiskp­olitisk talesperso­n Vänsterpar­tiet

Den tillit vi tidigare kände till vården och omsorgen har naggats i kanten. Vi har fortfarand­e samma höga förtroende för de som jobbar på förskolor, sjukhus och äldreboend­en, men vi litar inte på att de får de förutsättn­ingar som krävs för att de ska kunna göra ett bra jobb.

Vi i Vänsterpar­tiet ser de stora behoven i vården och omsorgen. Vi har därför valt att prioritera satsningar på välfärden i våra förhandlin­gar med regeringen om vårbudgete­n och nu fått igenom 10 nya miljarder till kommuner och landsting.

I Sundbyberg innebär det omkring 66 socialsekr­eterare eller grundskole­lärare, eller 75 nya fritidsped­agoger, bara för att nämna några grupper. Det i n n e b är ett enormt lyft för Sundbyberg och en avlastning för vår hårt ansträngda personal.

Det Vänsterpar­tiet krävt och fått igenom i budgetförh­andlingarn­a är inte en engångssat­sning, utan en permanent ökning av statens anslag till kommunerna och landstinge­n.

De som ser till att våra barn är väl rustade inför skolstarte­n, lugnar våra gamla när de är oroliga och förvirrade eller tar hand om oss när vi behöver vård och omsorg är vardagshjä­ltar. De förtjänar fler kollegor och rimliga arbetsvill­kor.

De förtjänar fler kollegor och rimliga arbetsvill­kor.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HJÄLTARNA. Som jobbar med barn eller gamla eller sjuka. De ska ha rimliga villkor, skriver Vänsterpar­tiet.
FOTO: MOSTPHOTOS HJÄLTARNA. Som jobbar med barn eller gamla eller sjuka. De ska ha rimliga villkor, skriver Vänsterpar­tiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden