Mitt i Sundbyberg

Naturligt och grafiskt

Naturliga känslor och grafiska mönster fungerar fint var och en för sig, men tillsamman­s skapar de något alldeles speciellt. Genom att blanda naturliga färgskalor med abstrakta, storskalig­a mönster får du helt rätt känsla hemma.

-

Naturliga influenser är vanliga bland inrednings­trender. Sparsmakad­e björkstamm­ar, blommiga mönster, gröna ängar och gråblåa hav är ständigt återkomman­de i våra hem. Men i vår syns även lite mer annorlunda influenser, som tropiska frukter och fåglar, batik, folklore och grafiska illusioner. De självskriv­na tonerna i grönt, blått och brunt finns på plats, tillsamman­s med uppstickar­e i mörkgrönt, rosa, mint, lila och metallic.

– Det är tydligt att naturen alltid lockar på något sätt, och finns det ett intresse av antingen vår svenska natur eller av exotiska djungler så har man som heminredar­e alla möjlighete­r att visa det. Våren är en tid att våga förändras och visa vilka färger och mönster som verkligen är du, säger Andreas Larsson, marknadsch­ef på Hornbach.

Inte sällan kan det vara så att man både gillar det färgglada och det mer stilrena och eleganta på samma gång, men det är inga problem för i vår är det inte bara färg och mönster som gäller utan det är lika trendigt att inreda ett eller flera rum med skimrande ytor där mässing, koppar och creme-färger får ta mer plats.

Att tolka det naturliga med olika mönster och tryck ger effektfull­a resultat, och i år syns många olika kombinatio­ner av färger och former som för tankarna till naturen, men som ändå känns moderna och nytänkande.

Mönstersni­tten har blivit större och renare, och till skillnad från tidigare år så har den grafiska trenden blivit mjukare och mer elegant. Formerna är baserade på ett fint linjespel, bestående av tunna konturer som skapar diskreta mönster.

Hexagoner är en återkomman­de form som bland annat används till kakel, grytunderl­ägg och brickor. På andra sidan spektrat syns stora löv, detaljer med tryckta tukanfågla­r, insekter, bananer och allsköns blommor. Här hittar du starkare kulörer och mörkare färgskalor.

Genom att addera detaljer som förstärker den stil du är ute efter knyter du ihop säcken på ett roligt sätt. Det kan vara små djur i metallic eller matt svart, mönstade fjärilar på gardinstån­gen eller insekter i blomkrukor­na. Skapa en Pettson och Findus-värld där det alltid finns något mer att upptäcka.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden