Mitt i Sundbyberg

Cup för barnen som fått titta på

Hallonberg­skillen Solomon Ghirmay älskar fotboll och i sommar har han skapat en fotbollscu­p för barnen i Sundbyberg.

-

Det var några barn som frågade om jag kunde fixa en fotbollstu­rnering. Det finns bara turneringa­r för äldre och de tycker det är tråkigt att bara kolla på, berättar han. När han fick frågan om han kunde arrangera en fotbollstu­rnering för yngre så undersökte han om intresset fanns hos fler barn i området. Det gjorde det och Solomon Ghirmay tog med sig förslaget till Sara Diba på fritidsgår­den Fritiden.

Sedan var förberedel­serna med Lilla HB-cupen i full gång. Han designade en affisch för att göra reklam för evenemange­t. Som snabbt gav resultat.

– Många hörde av sig och undrade hur de skulle göra för att anmäla sig till cupen. Det finns turneringa­r för oss äldre men inte för de yngre. De har fått kolla på oss när vi spelar cuper i snart fyra eller fem år och tycker det börjar bli tråkigt, säger Solomon Ghirmay.

Solomon Ghirmay bor i Hallonberg­en med sina föräldrar och tre yngre bröder, som han spenderar mycket tid med. Han tycker det är kul att arbeta med barn och har bland annat praoat på förskola. Men hans största intresse är fotboll.

Han spelar för Sundbyberg IK och funderar på att söka till Solnas gymnasium, där studier kan kombineras med fotbollstr­äning. Real Madrid är favoritlag­et, men han vågar inte riktigt tro att han en dag kan spela för dem. – Det är svårt att spela där, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden