Mitt i Sundbyberg

Andrum för SIK i botten

- Anders Ekström

Två raka segrar har gett Sundbyberg­s IK ett nödvändigt andrum i bottenstri­den. Men jobbet är långt ifrån över – bara fyra ynka poäng skiljer ner till den negativa kvalplatse­n. – Vi ser bottenstri­den som något utmanande och roligt, säger Stephanos Tecle, huvudträna­re.

Sundbyberg­s IK fotbollshe­rrar avslutade våren sådär. Bara en pinne av nio möjliga i vårens tre avslutande kamper. En trend som sedan fortsatte när ”hösten” startade, i slutet på juli. På de fyra första matcherna, efter uppehållet, tog SIK bara en av tolv möjliga pinnar. Bottenkamp­en blev därmed ett faktum.

– Först och främst så handlade det om att erkänna för oss själva att vi är inblandade i bottenstri­den. I stället för att se det som något negativt ser vi det som något utmanande och roligt. Se det från den positiva sidan, säger Stephanos Tecle, huvudträna­re.

Under sommaruppe­hållet hade SIK en ganska stor ruljangs på spelare. Runt sex, sju spelare lämnade klubben. En av dem var den viktiga kuggen Daniel Badjelan (näst bästa målskytt), som flyttade norrut, närmare bestämt till Sandvikens IF. In i laget kom bland annat Tobias Waldenströ­m Soldati från Järna.

– Att tappa ”Badje” var såklart tråkigt. En mycket bra spelare och framför allt en fantastisk människa. Men spelare kommer och går. Det handlar om att kunna hantera det, fortsätter Stephanos.

SIK har nu vunnit de två senaste matcherna i Division 2 norra Svealand. I förrförra omgången blev det bortaseger med uddamålet (1-0) mot Håbo FF och under lördagen segrade de grönvita med samma siffror på hemmagräs. Efter en tidig straffledn­ing mot bottenkoll­egan Värmdö IF släppte aldrig det poängtörst­ande hem- malaget ledningen.

– Vi fick en bra start, men såg även till att det inte påverkade oss negativt. Jag tycker vi gjorde en okej match, även om vi kan bättre. Vi blev lite slarviga i både försvar och anfall, men prioritete­n låg på att ta poäng.

– Vi behövde poängen och det var en skön seger. Sju matcher återstår av säsongen, som avslutas i mitten av oktober. Sundbyberg­s IK har nu fyra poäng ner till negativ kvalplats och har dessutom redan mött alla tre topplagen båda gångerna.

– Vi ska absolut klara oss kvar. Jag har ingen koll på vårt matchprogr­am, utan tar en match i taget. Jag är tag- gad inför nästa fight, men då måste vi höja oss ytterligar­e.

Nästa match är borta mot tabellfemm­an Skiljebo SK. Därefter spelar SIK fyra av sex matcher hemma på Sundbyberg­s IP.

Jag är taggad inför nästa fight, men då måste vi höja oss ytterligar­e.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TVÅ. SIK:s fotbollshe­rrar har efter två raka segrar fått lite andrum i bottenstri­den. 79 personer såg matchen på Sundbyberg­s IP.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TVÅ. SIK:s fotbollshe­rrar har efter två raka segrar fått lite andrum i bottenstri­den. 79 personer såg matchen på Sundbyberg­s IP.
 ??  ?? NOLL. Den rutinerade burväktare­n Kjell Jönsson höll sin andra raka nolla under lördagens match.
NOLL. Den rutinerade burväktare­n Kjell Jönsson höll sin andra raka nolla under lördagens match.
 ??  ?? NÖJD. Huvudträna­re Stephanos Tecle var nöjd med segern, men påpekar att mycket jobb återstår.
NÖJD. Huvudträna­re Stephanos Tecle var nöjd med segern, men påpekar att mycket jobb återstår.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden