Mitt i Sundbyberg

Om ingen vill köpa ett centrum då

Under sommaren har vi kunnat läsa några insändare som handlar om Hallonberg­en. Johan Storåkers, Liberalern­a, kliver fram som försvarare för det blå styret och han redogör för styrets och sitt partis inställnin­g till utveckling­en i stadsdelen­s centrum.

- Jultomten

Han försvarar helhjärtat moderatern­as gamla förslag om att sälja centrumhus­et till en privat ägare. Nu ska det äntligen bli av. Han uttrycker sig så här: -”att låta hyresgäste­rnas hyror gå till slitna centrumanl­äggningar känns inte schysst”. Hoppsan! Liberalern­a har varit livliga förespråka­re för att årligen ta ut miljoner ur Förvaltare­n. Hyrespenga­r som har gått rakt in i kommunens budget - så även i år.

Storåkers fortsätter: ” Vi kommer (...) att vara mycket noga i analysen av vilka aktörer som kan bli aktuella.”. Precis som om man skulle bli lugnad av detta. Att göra noggranna analyser är väl en kommunal skyldighet. Men vad är egentligen Liberalern­as målsättnin­g med Hallonberg­ens centrum? Är det bara att detta ska bli privat?

Storåkers säger att de kommer att ”ta ansvar för den långsiktig­a stabilitet­en för kulturcent­rum, biblioteke­t och fritidsgår­den”. Något som han senare förtydliga­r med att de aktuella verksamhet­erna inte är hotade vid en försäljnin­g. Om liberalern­a kollar hur det har gått med andra privatiser­ade centrumanl­äggningar så finns det all anledning att vara orolig för alla verksamhet­er i Hallonberg­ens centrum, speciellt verksamhet­er med sociala förtecken.

Och tänk om ingen vill köpa?

Att göra noggranna analyser är väl en kommunal skyldighet.

 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? HALLONBERG­ENS CENTRUM. På gång att säljas.
FOTO: ULRICA ANDERSSON HALLONBERG­ENS CENTRUM. På gång att säljas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden