Mitt i Sundbyberg

Nej till bilväg vid tågspåren

En lokalgata intill de kommande tvärbanesp­åren mellan Ursvik och Kista får nej av stadsmiljö- och tekniska nämnden. Stefan Bergström (C) ser en möjlighet i att låta bussar och utryckning­sfordon köras där spåren dras.

-

en lokalgata mellan Ursvik och Kista, intill de kommande tvärbanesp­åren genom Kymlinge, väckte debatt när Vi i Sundbyberg berättade om det i juni.

Nu har stadsmiljö- och tekniska nämnden sagt nej till lokalgatan. Den är en av flera remissinst­anser som fick säga sitt när den så kalllade skelettpla­nen var ute på samråd.

Tanken med den var att bussar och utryckning­sfordon skulle kunna använda den, alternativ­t att den skulle få användas av vanlig biltrafik. I planen har man inte velat gå in på sådan detaljnivå som att bestämma trafikslag.

Men Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden, vill inte att någon lokalgata ska dras alls.

– En bilväg kommer oundviklig­en leda till mer trafik, det är jag negativ till, säger han.

För bussar och utryckning­strafik finns en annan möjlig lösning, enligt honom.

– Den kan också anläggas på spåren precis som i cen- trala Sundbyberg, det är ingen skillnad egentligen. Man behöver inte lägga en separat väg, säger Stefan Bergström.

Detta måste i så fall göras upp med SL. Så långt har man inte kommit än.

Frågan bestäms i slutänden av kommunfull­mäktige.

– Sedan väger ändå stads- miljö- och tekniska nämnden tyngst som remissinst­ans, säger Stefan Bergström.

 ?? FOTO: ARKIVBILD/MICHAEL FOLMER ?? KRITIK. Florian Reitmann, ordförande i Naturskydd­sföreninge­n Solna/Sundbyberg, har varit kritisk till förslaget som skulle kunna innebära en bilväg intill de kommande tvärbanesp­åren längs med E18 genom Kymlinge. Nu säger även kommunalrå­det Stefan...
FOTO: ARKIVBILD/MICHAEL FOLMER KRITIK. Florian Reitmann, ordförande i Naturskydd­sföreninge­n Solna/Sundbyberg, har varit kritisk till förslaget som skulle kunna innebära en bilväg intill de kommande tvärbanesp­åren längs med E18 genom Kymlinge. Nu säger även kommunalrå­det Stefan...
 ?? Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@ direktpres­s.se ??
Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@ direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden