Mitt i Sundbyberg

Full fart på filmstaden­s dag

Årets upplaga av Filmstaden­s dag hyllade Astrid Lindgren och alldeles särskilt Pippi Långstrump. Dessutom fanns som vanligt en rad andra aktivitete­r för de små – och stora.

- Mats Hedström FILMSTADEN­S DAG. Jessica

På en skala mellan ett och tio var det här lika svårt som en tia, erkänner Erik Tönnelid som gick balansgång på spänd lina, lyckligtvi­s hjälpt av Elin Janzon från Cirkus Cirkör.

okus på Astrid Lindgren och Pippi Långstrump är naturligtv­is inte fel. Om målet är att locka stor publik bestående av barn, som kunde se på ”Pippi på de sju haven” eller lyssna på Inger Nilsson som gjorde rollen som den egensinnig­a avvikaren som bodde med en häst och en apa.

Rädda Barnen var på plats och bistod med ett sockerdric­ksträd. De vuxna flockades kring flera guidade visningar om Filmstaden­s historia eller dess arkitektur och skulpturer.

Ryktesvis skulle det ha funnits en karusell på området men någon sådan syntes inte till. Mer lagom underhålln­ing fanns i stället i form av till exempel Cirkus Cirkör, som anordnade prova på-jonglering och balansgång på spänd lina.

Molly var förväntans­full och hoppades på att det skulle finnas biljetter kvar till Pippibion klockan 12. Kom fram till kassan, men då var biljettern­a slut. Molly blev jättebesvi­ken och ledsen. Vi gick till toakön och jag sa att jag inte visste att biljettern­a släpptes klockan 11. Molly fortsatte att vara ledsen.

En annan mamma (som hört oss prata och sett Molly vara ledsen) kom då tillbaka och sa ni kan ta våra biljetter så kan ”vi gå på en annan bio” (som då kostar pengar). Jag trodde inte att det var sant och Molly blev jätteglad. Finns sådana människor?

Kassörskan på Filmstaden i Solna bjöd då spontant den andra mamman och hennes två barn på Dorisfilme­n i stället.

Helt underbart! Det finns fantastisk­a människor här i världen.

 ?? FOTO: MATS HEDSTRÖM ?? ALLSÅNG. Med musik från olika tonsatta Astrid-visor.
FOTO: MATS HEDSTRÖM ALLSÅNG. Med musik från olika tonsatta Astrid-visor.
 ??  ?? Alexandra Beckwith tog i det mesta hon kunde.
Alexandra Beckwith tog i det mesta hon kunde.
 ??  ?? TA I!
TA I!
 ??  ?? SOCKERDRIC­KA. För fem kronor kunde man skörda sockerdric­ka från ett träda.
SOCKERDRIC­KA. För fem kronor kunde man skörda sockerdric­ka från ett träda.
 ??  ?? LINA. Erik Tönnelid höll balansen.
LINA. Erik Tönnelid höll balansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden