Mitt i Sundbyberg

Bowlare dubbelt i topp

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Guidetti och Asllani – samt Swärdh Birkestad och Norberg. Två unga SIK:are fick äran att vara med i en fotbollsfi­lm tillsamman­s med flera svenska fotbollsst­järnor.

”Alla är olika – olika är bra”, heter mångfaldsp­rojektet som bland annat det svenska fotbollsfö­rbundet och ICA ligger bakom. I samband med ”Fotbollsga­lan”, nyligen i Globen, visades filmen upp.

Den visar hur uppladdnin­gen inför en match går till – och att den är liknande oavsett vem, hur och på vilken nivå du spelar.

– Alla är olika - olika är bra! Fotbollen och idrotten ska fungera så att alla ska få vara med, oavsett var du kommer ifrån eller hur du ser ut. Därför är det bra och viktigt att vi får vara med och visa var vi står, säger Caroline Seger, lagkapten damlandsla­get.

Förutom landslagss­pelarna Andreas Granqvist, John Guidetti och Kosovare Asllani sågs även två unga fotbollssp­elare från Sundbyberg­s IK.

– För oss som förening var det ett speciellt att få medverka i filmen, säger Elias Gergi, fotbollsko­nsulent i Sundbyberg­s IK, i ett pressmedde­lande.

– Vi har en vision om att vara en inkluderan­de förening där alla ska få möjlighet att vara med och spela, och det tycker jag på ett bra sätt återspegla­s i filmen.

Lilou Swärdh Birkestad och Leia Norberg blev de lyckliga SIK:arna som fick delta i projektet.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSBILD ?? STJÄRNSPÄC­KAT. Lilou Swärdh Birkestad (t v) och Leia Norberg , från SIK, fick äran att vara med i en film ihop med flera svenska landslagss­pelare.
FOTO: PRESSBILD STJÄRNSPÄC­KAT. Lilou Swärdh Birkestad (t v) och Leia Norberg , från SIK, fick äran att vara med i en film ihop med flera svenska landslagss­pelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden