Mitt i Sundbyberg

Ovanlig upplevelse formade Jennys liv

En speciell händelse avgjorde hennes vägval i livet. I slutet av december fyller Duvbobon Jenny Segeljakt 60 år.

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

Hon säger att hon inte tänkt på det tidigare, men förstått på senare år att händelsen stakade ut vägen för hur hon är som person och hennes yrkesval.

År 1960, när Jenny var fyra år stod hon och hennes mamma i kö och skulle handla godis. Bakom dem stod en man men sin hund. Plötsligt ramlade mannen ihop och dog. Jennys mamma försökte dock hjälpa mannen och det har satt sina spår hos Jenny.

– Jag vill vara hjälpsam, säger Jenny Segeljakt.

Hon utbildade sig till jurist och har jobbat länge på Skatteverk­et. Där har hon jobbat i olika positioner, men har alltid känt att hon har kunnat hjälpa människor eftersom hon beskriver juridik som ett sätt att lösa konflikter. Skatteverk­et brukar också ligga högt när det mäts vilket förtroende människor har för olika myndighete­r.

Hon berättar om en person som var i kontakt med henne på Skatteverk­et och att den personen kände sig hyggligt bemött, trots att personen inte höll med om beskedet från Skatteverk­et.

– Vi ska hjälpa människor att lösa problem, menar Jenny som under en period även jobbat ideellt som jurist på bland annat Kvinnojour­en.

Hon är även politiker och sitter i kommunfull­mäktige i Sundbyberg för Moderatern­a. Hon vill att hennes hjälpsamhe­t ska synas även i hennes roll som politiker.

– Sociala frågor ligger mig varmt om hjärtat, säger hon.

Jenny Segeljakt ser väldigt positivt på att fylla 60 år. Men att just fylla år den 28 december, mellan jul och nyår, var ingen hit som barn. Hon fick inte firas som de andra barnen som fick teckningar när de fyllde år.

– Utanför skoltid fick man inga teckningar, minns hon med glimten i ögat.

Sociala frågor ligger mig varmt om hjärtat.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? JURIST. Jenny Segeljakt ser det som ett sätt att lösa problem.
FOTO: JONAS CARLSSON JURIST. Jenny Segeljakt ser det som ett sätt att lösa problem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden