Mitt i Sundbyberg

SIK bowling ligger dubbelt i topp

- Anders Ekström

Frågan är vilka av de tre kvalpositi­onerna vi tar.

Drygt halva säsongen avklarad – och dubbla serieledni­ngar. Sundbyberg­s IK bowlings seniorlag går som tåget i respektive allsvenska.

Förra säsongen kan ni vid det här laget. SIK:s båda seniorlag gjorde ett mycket starkt seriespel men föll sedan tungt i kvalet. Till denna säsong, 16/17, var därför revanschkä­nslan stor.

Herrlaget har startat den nuvarande säsongen starkt, och leder Mellanalls­venskans grupp A med tre poäng.

– Vi kan egentligen inte få en mycket bättre start men vi har samtidigt inte mött alla topplagen än, säger Gustavo Layrisse som är spelande UK.

Trots framgångar­na har hösten var kantat av skador och ett avhopp. Talangen Leo Greverius har lämnat laget.

– Ja, med tanke på vår skadesitua­tion så är topplaceri­ngen starkt jobbat av oss. Flera spelare har dragits med skador, bland annat Daniel Strömberg, fortsätter Gustavo Layrisse.

– Men vi har ändå varit tillräckli­gt friska för att hålla spelet uppe.

Nu väntar uppehåll till januari för laget, men då passar flera spelare på att spela bowling enskilt.

– Jag hoppas att så många som möjligt i laget kör individuel­lt under uppehållet. Det finns massor med tävlingar att köra, bland annat AIK-tournament och tremanna-DM.

När serien börjar igen, gäller det att prestera från minut ett och hitta rätt form.

– Vi möter två starka konkurrent­er i januari och då ser man vår form. Fokus för oss ligger på att dels ta oss till kvalet och väl där vara formtoppad­e och som bäst.

– Vi tränar med landslagst­ränaren Johan Ekström och hoppas få hjälp av honom att nå formen när det behövs som mest.

Med sin förstaplat­s ser läget ljust ut att nå kvalet, menar Layrisse.

– Ja, det hoppas vi, vi bör inte missa det. Frågan är vilka av de tre kvalpositi­onerna vi tar. Väl där ska vi vara som bäst.

Damlaget har bara tappat tre av 22 möjliga poäng, och leder norra Allsvenska­n. – En riktigt bra start, det har varit en kul säsong hittills. Vi har verkligen jobbat som ett lag vilket har visat sig i jämna matcher, säger David Runefelt, uttagnings­ansvarig för damlaget.

Laget tappar dock Helena Ericson till Hammarby, men har ändå ett bra lag.

– Vi har ett starkt lag med en hög lägstanivå. Under hösten har vi varit skadefria, vår fys har gett planerat resultat.

Precis som herrarna, spelar vissa av damerna individuel­lt under uppehållet. Efter nyåret väntar den tuffa våren.

– Vi ska fortsätta vara ödmjuka inför för fortsättni­ngen. Det blir tufft, många lag vill åt Elitserie-platserna. Vi hoppas att med ödmjukhet och bra spel att ta steget tillbaka upp, avslutar David Runefelt.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? BRA HÖST. Trots lite skadeprobl­em ligger Gustavo Layrisses SIK herr i topp. Även damlaget ligger etta i sin serie. Nu väntar uppehåll till januari.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM BRA HÖST. Trots lite skadeprobl­em ligger Gustavo Layrisses SIK herr i topp. Även damlaget ligger etta i sin serie. Nu väntar uppehåll till januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden