Mitt i Sundbyberg

Jul för alla i simhallen i år också

Ingen ska behöva vara ensam på jul. Så resonerar Frank Marin och de andra på simhallen i Sundbyberg. Under juletid bjuds hemlösa och andra behövande in till simhallen där de får möta medmänskli­ghet.

- Jonas Carlsson 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

Vi vill öppna dörren för de som är ensamma under julen. Det är alltifrån hemlösa till de med missbruksp­roblem. Det kommer också gästarbeta­re från andra länder, säger Frank Marin, gruppchef för Sundbyberg­s simhall.

På julafton mellan nio och tolv så får besökarna fika, nya skänkta kläder, hygienprod­ukter, volontärer klipper deras hår, de får duscha och ta sig ett bad. Men det är kanske inte något utav detta som är det bästa, utan snarare mötet med andra människor, att exempelvis hemlösa får känna att någon bryr sig om dem.

– Att de känner sig välkomna, att det finns någon som börjar prata med dem. Det uppskattas väldigt mycket. Man får höra att det oftast är något tragiskt som ligger bakom att det är som det är, säger Frank Marin.

Frank poängterar att det inte bara ska kännas som att de utsatta kommer till en in- rättning. Stället ska snarare genomsyras av medmänskli­ghet och julstämnin­g.

– Det ska kännas som att hälsa på en släkting, säger han.

Det skänks mycket kläder för detta tillfälle, så pass mycket att det blir en hel del över. Även om hemlösa naturligtv­is har det svårt själva, passar de då ändå på att tänka på andra hemlösa.

– De kan ta en jacka, för att de vet vem den skulle kunna passa till, säger Frank.

Den här tillställn­ingen väcker även något hos andra människor. Det hela bygger på volontärer och en del av dessa är där för att vara bra förebilder för andra.

– Det kommer mycket föräldrar som vill ge sina barn bra värderinga­r, menar Frank.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK MARIN ?? KLIPPNING. Från förra årets tillställn­ing.
FOTO: FRANK MARIN KLIPPNING. Från förra årets tillställn­ing.
 ??  ?? KLÄDINSAML­ING. Många goda själar vill hjälpa till.
KLÄDINSAML­ING. Många goda själar vill hjälpa till.
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? VÄLKOMNA. Så vill Frank Marin att besökarna ska känna sig.
FOTO: JONAS CARLSSON VÄLKOMNA. Så vill Frank Marin att besökarna ska känna sig.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden