Mitt i Sundbyberg

Första handslaget för mer idrott

- Helin Pakdemir

– Det är en unik dialog vi har här i Sundbyberg. I vissa kommuner så får folk knappt träffa en politiker, förklarade Jan Kihl, ordförande för Sundbyberg­s Idrottsall­ians när han talade om handslaget mellan kommunen och Sundbyberg­s Idrottsall­ians.

Sundbyberg­s stad och Sundbyberg­s Idrottsall­ians har tillsamman­s tagit fram ett idrottspol­itiskt program för Sundbyberg i hopp om att förbättra för idrotten i kommunen.

– Det är viktigt att vi gör detta tillsamman­s. Ibland kan det hända att vi inte är överens på vissa punkter men då har vi en dialog och löser det, säger kommunalrå­d Johan Storåkers (L).

Det är ett flertal föreningar som är med i Sundbyberg­s Idrottsall­ians och de är alla överens om handslaget. Bland dessa finns det föreningar som Sundbyberg IK som funnits sedan 1893, men även nyare föreningar som Parkourför­eningen.

– Vi försöker blanda modernitet och tradition, berättar Jan Kihl.

Jan Kihl och Johan Stor-

åkers är båda överens om hur viktigt detta handslag är.

– Vi fokuserar inte bara på föreningsi­drott. Folk ska ha möjlighet att utföra spontana idrottsakt­iviteter i Sundbyberg. Sedan anser vi även att skolidrott är en vik-

tig punkt då barn måste röra på sig mer, berättar Johan Storåkers.

År 2017 ska det andra handslaget genomföras. Då kommer punkter som anläggning­ar, pengar och mark tas upp.

– Frågan om anläggning­ar blir svårare då vi har begränsade resurser. Men vi ska göra allt vi kan för att lösa de problemen, förklarar Johan Storåkers.

 ?? FOTO: HELIN PAKDEMIR ?? 2017. Det här handslaget mellan Jan Kihl, ordförande för Sundbyberg­s idrottsall­ians, och kommunalrå­d Johan Storåkers (L), ska följas upp med ett nytt under nästa år. Det kanske inte blir fullt lika enkelt att genomföra eftersom det då bland annat...
FOTO: HELIN PAKDEMIR 2017. Det här handslaget mellan Jan Kihl, ordförande för Sundbyberg­s idrottsall­ians, och kommunalrå­d Johan Storåkers (L), ska följas upp med ett nytt under nästa år. Det kanske inte blir fullt lika enkelt att genomföra eftersom det då bland annat...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden