Mitt i Sundbyberg

Chris, 60: ”Åren blir kortare ju äldre man blir”

Världsmedb­orgaren Chris Hughes har bott i tre länder – och sedan 20 år bor han i Sundbyberg. På julafton fyller han 60 år och Sverige är favoriten bland de länder han bott i.

- Jonas Carlsson

Sverige är höjden av civilisati­onen, säger Chris Hughes och nämner sjukvården och kollektivt­rafik som sådant som håller väldigt hög klass i Sverige.

Hans liv började i födelseort­en Reading i England, en bit utanför London. Efter att ha studerat psykologi och biologi på Keele University tog arbetslive­t en ny vändning. Chris hade varit arbetslös ett tag, men skaffade sig en dator och började skriva dataspelsr­ecensioner på frilansbas­is runt 1980.

– De hade inga problem med att publicera det, men jag fick aldrig betalt, säger han och skrattar lite åt det.

Men det visade sig vara avgörande för hans framtid där teknik och skrivande blandades. Han gjorde sig en karriär på att skriva bland annat manualer för itoch teknikföre­tag och i dag jobbar han på musiktjäns­tföretaget Spotify.

Livet kan ta olika vägar av en slump och det gjorde det även i kärleksliv­et. Chris hade bott en period i Australien, men hade via jobbet fått lite kontakt med Sverige och var ofta här på resor i jobbet. En kväll på Café Opera i Stockholm slog det gnistor när han träffade sin blivande fru. Sedan 20 år bor de i Duvbo.

Både att han kunde livnära sig på en karriär som teknisk skrivare och att han mötte sin fru var lite av en slump.

– Jag gillar den slumpmässi­ga aspekten av livet.

På julafton fyller Chris Hughes 60 år och han tycker att livet går fortare och fortare.

– För inte så länge sedan var jag 40. Åren blir kortare ju äldre man blir.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden