Mitt i Sundbyberg

Intresset stort för Rissnes ambassadör­er

- Helin Pakdemir

Nyligen höll Myndighete­n för ungdoms- och civilsamhä­llesfrågor (MUCF) sin årliga rikskonfer­ens. Temat var ”Så ger vi unga möjlighete­r” där Rissneamba­ssadörerna från Sundbyberg deltog som ett exempel.

Den 29 och 30 november deltog Rissneamba­ssadörerna för första gången på MUCF:s rikskonfer­ens, där deras monter väckte stort intresse bland besökarna. Bland annat visades ett bildspel som varvades med digitala berättelse­r på temat ”Detta betyder Rissne för mig”.

Isabella Kebedom och Nahom Fessahaye fanns på plats och presentera­de ambassadör­ernas arbete och framtidsvi­sioner. Nahom är en tidigare Rissneamba­ssadör som i dagsläget jobbar som fritidsled­are på fritidsgår­den Hundra74:an.

– Jag ser mig än idag som ambassadör. I år kom det in några 16-åriga tjejer som ta- git initiative­t att anordna en basketturn­ering. De såg att om vi kan göra det, då kan även de.

Målet med Rissneamba­ssadörerna är att skapa gemenskap i området. Nahom Fessahaye berättar att de vid flertal tillfällen lyckats med detta.

– Vi skapade aktivitete­r där familjer kunde komma. Då var det både unga och vuxna på plats. Aktivitete­rna gjorde att de fick bättre sammanhåll­ning men även en bättre gemenskap. Vi anser att detta är väldigt viktigt i området.

Nahom Fessahaye förklarar att man som ambassadör får chansen att göra något för området.

– Det känns väldigt bra att jag har fått varit med om att förändra genom att skapa en bättre fritid för ungdomar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden