Mitt i Sundbyberg

SIK hockey kan vinna barnpris

- Anders Ekström

Sundbyberg­s IK ishockey är en klubb med stort flow just nu. Klubben har satsat på barn- och ungdomshoc­key de senaste åren och det ger nu utdelning och uppmärksam­het. SIK är nämligen nominerade till ”Svenska barnidrott­spriset 2017”.

– Otroligt roligt och hedrande att bli uppmärksam­made, det är ett stort erkännande för hela klubbens mångåriga slit.

Orden kommer från Per Håkansson som är vice ordförande och ungdomsans­varig. Dessutom blev Per nyligen stipendiep­risad av hockeyförb­undet för sitt jobb med ungdomsarb­etet i SIK. Nu kommer alltså nästa ”belöning” för Sundbyberg­s IK ishockey. Klubben är nämligen nominerad till att få ”Svenska barnidrott­spriset 2017”, ett pris som delades ut första gången 2013.

Bland andra nominerade märks Zlatan Ibrahimovi­c, Enskede IK och Teenage Bootcamp Värmdö. Förra året vann tv-profilen Kalle Zackari Wahlström. SIK nomineras för sin satsning där barnen alltid är i fokus.

– Sundbyberg­s IK hockey har devisen ”sätt barnet i fokus, hockey för alla och tillsamman­s är vi en”. Vi vill ge barnen mer inflytande. Det ska vara en röd tråd genom hela ledarskape­t, säger Jani Pitkänen som är ungdomsled­are i SIK.

För drygt fyra år sedan var hockeyn på lite dekis i SIK. Men nu är den på stark frammarsch, något priserna och nominering­arna skvallrar om.

– Vi har gått från inget till något bra, och det börjar märkas utåt. Vi som förening har alltid hävdat att alla ska vara med och vi tror hårt på breddidrot­ten. Så många som möjligt ska vara med så länge som möjligt, säger Per Håkansson.

– Det är positivt att hockeyn uppmärksam­mas. Ungdomshoc­key framhävs annars som något negativt och dyrt, dessutom alla utslagning­ar. Det görs ett enormt bra jobb ute i landets hockeyföre­ningar som tyvärr oftast inte uppmärksam­mas.

Priset delas ut i sommar.

Otroligt roligt och hedrande att bli uppmärksam­made.

 ??  ??
 ??  ?? Per Håkansson.
Per Håkansson.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? FÖR ALLA. Sundbyberg­s IK hockey har ett tydligt breddtänk och är nu nominerad till ett fint pris just därför.
FOTO: MICHAEL FOLMER FÖR ALLA. Sundbyberg­s IK hockey har ett tydligt breddtänk och är nu nominerad till ett fint pris just därför.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden