Mitt i Sundbyberg

Efter SL:s nya priser – här möter politikern­a resenärern­a

-

Landstings­politikern­a Susanne Nordling (MP), Gustav Hemming (C) och Kristoffer Tamsons (M) delade ut flera hundra flygblad till resenärer under måndagsmor­gonen.

Många stannade upp och pratade med politikern­a, efter prishöjnin­gen som bland annat ska hjälpa till att finansiera tvärbanans dragning till Kista genom Ursvik och Rissne.

– Jag skulle nog säga att de flesta är positiva till vad som sker. Folk förstår att det här höjda avgifterna går hand i hand med satsningar i kollektivt­rafiken, säger Kristoffer Tamsons.

Gustav Hemming tyckte sig redan första dagen med nya taxorna se en förändring.

– Var det inte ovanligt lite biltrafik idag? Det är i alla fall det vi vill uppnå när biljettzon­erna nu försvinner. Det här är som ett introdukti­onserbjuda­nde till alla som vanligtvis pendlar långt med bilen att nu resa kollektivt istället, säger han.

Alla tre är övertygade att den blockövers­kridande överenskom­melse som sträcker sig till och med 2019 är viktig för kollektivt­rafikens framtid.

– Det finns ett långsiktig­t samarbete och ett ansvarstag­ande över blockgräns­erna, vilket är mycket viktigt, säger Susanne Nordling.

– VI kommer att återkomma i samlad trupp fler gånger under året, det är många viktiga kollektivt­rafiksatsn­ingar som äger rum, säger Kristoffer Tamsons.

Alla är dock inte nöjda med SL:s höjda priser. Enligt Planka.nu, nätverket som verkar för en avgiftsfri kollektivt­rafik, har antalet medlemmar i nätverket ökat.

– Istället för att fortsätta den onda cirkeln av högre avgifter och mer kontroll, är det dags att byta spår till en öppen och fri kollektivt­rafik, alltså nolltaxa, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

 ??  ?? POLITIKER. Susanne Nordling (MP), Kristoffer Tamsons (M) och Gustav Hemming (C) delade ut flygblad med informatio­n om SL:s nya priser.
POLITIKER. Susanne Nordling (MP), Kristoffer Tamsons (M) och Gustav Hemming (C) delade ut flygblad med informatio­n om SL:s nya priser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden