Mitt i Sundbyberg

Tre poängplock­are i två lag

- Anders Ekström

Poängspela­re gör ofta skillnaden under en säsong. Fråga bara Duvbo IK. I dam- och herrlaget återfinns tre egna spelare i toppen av poängligor­na säsongen 2016/17.

En spetsspela­re som producerar poäng kan ofta vara det som skiljer mellan succé och stolpe ut. Det är känt sedan gammalt och det kan Duvbo skriva under på.

För Duvbo IK:s innebandyh­errar har hela säsongen varit en enda lång framgång. En del av framgångar­na står Charlie Parastatid­is och Mikael Lindholm för.

Duon svarade för 93 poäng (!) ihop under säsongen i Division 2. Unge Charlie Parastatid­is, 20, slog till rejält och vann skytteliga­n.

– Det känns riktigt bra. Jag gjorde en del poäng förra säsongen och i år har det dessutom varit lite lättare motstånd, säger Charlie som tillhörde Järfälla men spelade med dubbellice­ns i Duvbo förra säsongen.

DIK vann serien överlägset, med tio poäng ner till tvåan, och återvänder därmed till Division 1.

– Serievinst­en var ju ett måste med detta laget och vi gjorde det jättebra hela säsongen. Två förluster på hela säsongen säger det mesta, fortsätter 20-åringen.

Med sina 31 mål vann han skytteliga­n.

– Jag är väldigt nöjd med min säsong. Det var mitt mål att vinna skytteliga­n. Jag har skjutit mycket och fått många fina passningar av lagkamrate­rna. Det har verkligen lossnat i år.

I sista matchen gjorde Charlie två mål, trots att han var sjuk. Det var två viktiga mål i skytteliga­striden, för strax bakom lurade veteranen och lagkamrate­n Mikael Lindholm. Men 30-åringen visade stor generosite­t i avslutning­smatchen, trots chans på egen skytteliga­seger.

– Ja, ”Micke” bjöd på sista kassen. Det var riktigt schyst. Han hade bra läge, men mitt var ännu bättre. Laget före jaget, säger Charlie som därmed vann skytteliga­n på 31 mål.

Lindholm kom ihåg situatione­n.

– Det var fint att han sa det, för så var det. Jag hade kunnat lägga in den men valde att passa. Charlie hade legat i topp hela säsongen och är tio år yngre. Man måste vara snäll mot de yngre, säger Micke Lindholm som nyss avslutade sin tredje säsong i Duvbo.

Men Lindholm kan trösta sig med att han vann en annan liga. Nämligen poängligan. Med sina smått fantastisk­a 57 poäng – 30 mål och 27 assist – vann han den totala poängligan tämligen överlägset.

– Jag hade satt som mål att göra fyra poäng i snitt, vilket jag nästan åstadkom. Men det viktigaste var att vi vann serien. Vi var det klart bästa laget och skönt att vi bara var i Tvåan i ett år, fortsätter ”Micke” Lindholm.

Även fast det inte blev något avancemang uppåt för damerna var säsongen ganska lyckad. Duvbo blev femma i Division 1 och lagets Hanna Cardell var seriens poängmaski­n. 30-åringen vann både skytteliga­n och poängligan.

– Det gick bättre än förväntat, jag har ju främst spelat back de senaste åren. Jag fick ett bra flyt denna säsong och hade ett starkt självförtr­oende. Jag trodde hela tiden på att jag skulle sätta bollen i nät, säger Hanna Cardell.

Det blev till sist 31 mål och elva assist. Facit? Etta i skytteliga­n och delad etta i poängligan.

– Jag trodde det skulle gå okej, men inte att jag skulle vinna skytteliga­n. Även om jag är lite förvånad så känns det givetvis mycket bra. Det var länge sedan sist, fortsätter Hanna Cardell som anslöt från Löwet inför säsongen

Charlie Parastatid­is spelar kvar i DIK nästa säsong och Lindholm är också sugen på en fortsättni­ng. Men Hanna Cardell lämnar klubben, hon är nämligen klar för FBI Tullinge. Målskyttar och poänggörar­e är nämligen alltid hett eftertrakt­ade. Det vet Duvbo mycket väl om.

”Micke” bjöd på sista kassen.

 ??  ??
 ?? FOTO:MICHAEL FOLMER/PRIVAT/ANDERS EKSTRÖM ?? TOPP. Duvbo IK:s Micke Lindholm, Charlie Parastatid­is och Hanna Cardell hamnade alla i toppen av olika assist- och målligor i respektive serie. vinnare poängligan och assistliga­n.
vinnare skytteliga­n. vinnare publikliga­n (121 i snitt). vinnare...
FOTO:MICHAEL FOLMER/PRIVAT/ANDERS EKSTRÖM TOPP. Duvbo IK:s Micke Lindholm, Charlie Parastatid­is och Hanna Cardell hamnade alla i toppen av olika assist- och målligor i respektive serie. vinnare poängligan och assistliga­n. vinnare skytteliga­n. vinnare publikliga­n (121 i snitt). vinnare...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden