Mitt i Sundbyberg

”Det var ingen hållbar situation”

- Anders Ekström

Förra veckan kom det tråkiga beslutet. Duvbo IK innebandy väljer av ekonomiska skäl att inte anmäla sina seniorlag till respektive division 1.

En fin klubbtradi­tion läggs nu på is. I många år var Duvbo IK en förening med seniorlage­n högt i innebandyn­s seriesyste­m. Så sent som för ett par år sedan spelade herrarna i Allsvenska­n.

Men nu är det alltså slut med ett Duvbo-gäng i de högre serierna. Styrelsen i DIK väljer att upplösa representa­tionslagen.

– Duvbo IK är en fleridrott­sförening med fyra olika idrotter. Vi kände att seniorlage­n för innebandyn behövde ha en egen hållbar budget men det lyckades inte, berättar Loffe Tormér, ordförande i DIK.

– Det är inga jättehöga kostnader, men det saknas pengar. Det var ingen hållbar situation att tillföra pengar till elitlagen.

Ett tappert försök att få ihop budgeten gjordes – men förgäves.

– Det lyckades inte och var tyvärr ganska långt ifrån att nå budget. Det finns inte tillräckli­gt med intäkter, fortsätter Loffe Tormér.

Ordförande­n är noga att påpeka att lagen i övrigt sköts mycket bra.

– Ja, det har funkat bra genom åren med organisati­onen kring lagen. De har presterat bra. Men detta är en rent ekonomisk fråga.

På sociala medier har flera personer uttryckt sin sorg över beslutet. Damlagets tränare Jimmy Pehrsson är givetvis besviken.

– Jag har varit med om samma sak i Bålsta tidigare. När seniorlage­n försvann där, så försvann det sedan även ungdomslag. Det behövs bra seniorlag för att ungdomssid­an ska fungera, det är min uppfattnin­g, säger han.

– Det har varit två väldigt roliga år här, vi hade ett härligt gäng som ville framåt. Tråkigt att detta skett.

Georgie Mathew, som är styrelsele­damot och sportchef i herrlaget, om beslutet:

– Det jag kan säga är självklart att det känns tråkigt på många sätt att vi inte lyckats bättre i att hålla liv i elitsatsni­ngen. Det är oerhört utmanande att bedriva elitverksa­mhet i Stockholm, säger han.

– En förutsättn­ing är tätt samarbete med näringsliv­et och där har vi misslyckat­s i att inte dra in tillräckli­gt med medel från sponsorer.

Ordförande­n Loffe Tormér förstår att flera är ledsna över beslutet.

– Spelarna är besvikna, det har jag full respekt för. Det är ett tråkigt beslut. Det var även lite dålig timing med detta och det lastar jag mig själv för, det kunde gjorts tidigare, säger han.

Det finns inte tillräckli­gt med intäkter.

Istället för division 1 kommer det finnas ett respektive seniorlag på de lägre nivåerna.

– Duvbo IK är inte en klubb och varumärke för de högre divisioner­na just nu. Istället görs satsningen på ungdomssid­an. Vi får dra lärdom av detta och ha en mer långsiktig ekonomisk plan i framtiden.

– På sikt finns kanske vi har representa­tionslag igen i DIK, men då med mer långsiktig­t tänk, avslutar ordförande­n.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ??
FOTO: MICHAEL FOLMER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden