Mitt i Sundbyberg

Wranå utvecklar framtidens curlare

- Anders Ekström

Isabella Wranå är redan ett stort framtidsna­mn inom curlingen. Nu kommer 20-åringen dessutom att bidra till att få fram nästa generation­s curlingspe­lare uppe i Härnösand.

– Alla vill verkligen det bästa för curlingen så detta ska bli väldigt kul, säger hon om sin nya lärartjäns­t.

Team Panthera hade 2016/17 var mycket stark. Curlingdam­erna, som tävlar för Sundbyberg­s CK, tog då bland annat JSMguld, JVM-guld och vann Elitserien. Ett sanslöst facit för SCK-tjejerna. Laget består av Fanny Sjöberg, Jennie Wåhlin, Almida de Val och skippern Isabella Wranå. Alla utom Almida har fått en stor del av sin curlingfos­tran uppe i Härnösand, där sportens riksgymnas­ium finns.

Nu kommer skippern Isabella Wranå att ge tillbaka till sin gamla skola, då hon nyligen fått jobbet som curlinglär­are.

– Det känns jättekul. Jag har fortfarand­e mycket kom- pisar kvar som går gymnasiet och det ska bli kul att bli kolleger med mina gamla lärare, berättar Isabella Wranå.

Möjlighete­n öppnades när klubbkamra­ten Sofia Mabergs slutade som lärare. Mabergs kommer denna säsong satsa helhjärtat med sitt team Hasselborg till OS 2018. Tjänsten är på halvtid i den ångermanlä­ndska kustorten.

– Den är på 50 procent så att jag även hinner satsa på min egen satsning. Jag kommer köra tre dagar i veckan och främst lära ut teknik och fys- och gymträning.

Vad är dina egna förtjänste­r som lärare?

– Jag ser vad man ska slipa och träna på. Jag tror även att jag ge inspiratio­n då jag själv tävlar på hög nivå. Alla vill verkligen det bästa för curlingen, så detta ska bli väldigt kul.

Isabella kommer att flytta till Sundvall och utgå därifrån. Innan 20-åringen tog lärartjäns­ten rådfrågade­s de övriga lagkamrate­rna.

– Vi tog ett gemensamt beslut. Jag kommer träna med vår coach Margareta Sigfridsso­n här uppe medan mina lagkamrate­r tränar i Sumpan.

Team Panthera, som haft en spikrak utveckling uppåt, fortsätter satsa mot högre höjder.

– Vi satsar främst på att kvala in till stora mästerskap denna säsong. Även om vi är lite utspridda just nu så tror vi att det kommer funka, vi kommer träffas ofta ändå.

– Ett stort mål med säsongen är att kvalificer­a oss till senior-VM. Dessutom prestera överlag i tävlingar som Elitserien och på Grand Slam-tävlingar. Även klättra på världsrank­ningen. Jag tycker det känns jättebra inför säsongen.

”Jag ser vad man ska slipa och träna på.”

 ?? FOTO: RICHARD GRAY ?? FRAMGÅNGSR­IK. Isabella Wranå, 20, och hennes Team Panthera har vunnit det mesta man kan vinna inom juniorcurl­ingen redan.
FOTO: RICHARD GRAY FRAMGÅNGSR­IK. Isabella Wranå, 20, och hennes Team Panthera har vunnit det mesta man kan vinna inom juniorcurl­ingen redan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden