Mitt i Sundbyberg

Får AFC behålla sin formstarka lagkapten?

- Anders Ekström

Omar Eddahri, 26, bidrog starkt till att AFC skrällslog Malmö FF i lördags. Med sina fem mål är han en supervikti­g kugge för den allsvenska jumbon. Men blir han kvar säsongen ut? Rykten säger annat.

Det har varit en följetong i närmare ett år nu. Försvinner han innan säsongen 2017? Nej, Omar Eddahri blev kvar i nykomlinge­n AFC och blev dessutom utsedd till lagkapten.

Köper någon allsvensk klubb honom under sommaren? Nej, så blev det inte heller. Den i dagarna 27-åriga Rissnesone­n valde trots allsvenska anbud att stanna i Eskilstuna­gänget. Men än kan inte Alex Ryssholm och gänget i AFC andas ut.

Den sista augusti stänger det internatio­nella transferfö­nstret och än så länge kan utländska klubbar shoppa loss i Sverige.

– Ett annat allsvenskt lag lockade inte. Om det händer något så blir det i det inter- nationella transferfö­nstret som är öppet till slutet av augusti. Man vet ju aldrig i den här branschen.

– Jag vill inte säga att jag garanterat stannar i AFC om det sedan skulle ändras. Då hade jag känt mig som en hycklare.

”Jag vill inte säga att jag garanterat stannar i AFC.”

Så sa Omar till Eskilstuna­kuriren nyligen. Följetonge­n rullar således vidare. Och inte blev ryktena färre efter lördagens match på Tunavallen. AFC slog då den suveräna serieledar­en Malmö FF med 3-1 efter haft 3-0 efter en dryg halvtimme. Omar gjorde själv det andra målet och det var alltså lag- kaptenens femte för året.

– Det var en drömstart och mitt mål var ett drömmål, det var en lång utspark och det blev sedan en fin konstspark stolpe in. Det var bra rakt igenom, sa Eddahri till Radiosport­en efter matchen.

Eddahris vara eller icke vara i Allsvenska­n blir en het fråga ända till midnatt torsdag 31 augusti. Rissnegrab­ben är hett villebråd på marknaden efter sin säsong hittills.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? KONTRAKTSL­UT. Omar Eddahris kontrakt går ut senare i år och är ett hett villebråd på spelarmark­naden.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM KONTRAKTSL­UT. Omar Eddahris kontrakt går ut senare i år och är ett hett villebråd på spelarmark­naden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden