Mitt i Sundbyberg

Heat nöjda trots semifinals­ortin

- Anders Ekström

En bra säsong, men med ett snöpligt slut. Sundbyberg Heat åkte återigen ut i SM-semifinale­n men trots det är de ändå överlag nöjda med 2016.

Optimismen var stor inför slutspelet för basebollgä­nget Heat. Men det blev platt fall. Rättvik Butchers blev för starka över tre matcher och vann med 2-1. Därmed tog säsongen slut tidigare än de planerat.

– Tråkigt, såklart. Men det gäller att vara bäst när det gäller och Rättvik var starkare över tre matcher, berättar huvudträna­ren Petter Croneld och fortsätter:

– Vi spelade så bra vi

kunde men det räckte inte till denna gång.

Målet med säsongen var att nå finalen och då i sin tur

nå spel i Europa 2018.

– Det hade varit en extra kick och något att se fram emot. Men vi får åka ut på träningslä­ger utomlands eller liknande istället.

Men trots den trista sortin redan i semifinale­n är Heat nöjda med 2017. De kom tvåa i grundserie­n, gick till slutspel igen och har gått framåt mycket.

– Ja, vi är jättenöjda överlag. Vi har spelat bra baseboll och många yngre spelare har verkligen blommat ut. Vi är ett bra lag i Sverige, ett topplag.

Säsongen är snart slut men innan dess ska U- och J-SM avgöras på Örvallen (2324/9). Heat har med ett eget lag i ungdoms-SM.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FRAMÅT. Tränaren Petter Croneld tycker att Heat gått framåt rejält 2017.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FRAMÅT. Tränaren Petter Croneld tycker att Heat gått framåt rejält 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden