Mitt i Sundbyberg

Tre nya stationer tar tvärbanan till Sumpan

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Sundbyberg får tre nya tvärbanest­ationer när nya Kistagrene­n är klar 2021. Nu är avtalen klara och i januari klubbas den nya dragningen från Ulvsunda till Helenelund.

är glada att Sundbyberg har fått tre stationer. Två ska ligga i Ursvik, en vid bron mot Rinkeby, säger kommunens stadsbyggn­adschef Regina Kevius.

Tvärbanepl­anerna har dragits med förseninga­r. Nu är avtalen klara och pengarna finns – om det skulle försenas ytterligar­e beror det på överklagan­den eller annat som kommunen eller landstinge­t inte råder över. Det menar finansland­stingsråde­t Irene Svenonius (M)

– Det är roligt för oss från landstinge­t att bidra med vår del. Ser en vårdcentra­l här som är vår egen. Kistagrene­n kommer att innebära mycket för Sundbyberg och hela nordvästra Stockholm. Vi arbetar med att bygga ihop en region och tänka över kommungrän­serna, säger Irene Svenonius.

Sett till hela området som berörs av Kistagrene­n kommer tvärbanan att skapa förutsättn­ingar för byggandet av 16 000–17 000 bostäder.

Fram till år 2030 räknar Sundbyberg­s stad med att Rissne har ytterligar­e 3 000 bostäder. Tunnelbane­stationen öppnade sommaren 1985.

– Att man en gång investerad­e mycket i tunnelbane­nätet möjliggjor­de att Rissne byggdes en gång i tiden, säger kommunstyr­elsens ordfö- rande, Mikael T. Eriksson (M).

Att ta sig till Kista och Bromma blir lättare, såväl som att ta sig till pendeltåge­t i Helenelund och att byta till gröna tunnelbane­linjen. Driftssäke­rheten förbättras med ännu ett trafikslag.

– Istället för att T-centralen blir omstigning­splats kommer det att finnas fler sätt att röra sig i länet, säger Mikael T. Eriksson.

Att resenärer byter mellan olika färdmedel gör dessutom att många kommer röra sig på Rissne torg.

Sundbyberg­s stad står för 13 procent av kostnaden för själva trafikanlä­ggningen. Därutöver är det gator och cykelbanor som ska ledas om. Kommunen är glad för att landstinge­t väljer att göra en kollektivt­rafiksatsn­ing just här.

– När man har en ambition för bostadsbyg­gandet är det lättare för oss att göra vår del. Vi räknar i nytta för resenärern­a, säger Irene Svenonius.

Bostadsbyg­gandet har fått ett uppsving i Ursvik nu, enligt Regina Kevius. Samtidigt har de som redan bor i Ursvik fått vänta på bättre kollektivt­rafik och flera säger att de har bil av nödvändigh­et.

 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? STOPP. Tvärbanan kommer att stanna här i framtiden. Rissne centrum är däremot på väg att säljas och själva centrumfas­tigheten finns inte med i något av de idékoncept som gått vidare.
FOTO: ULRICA ANDERSSON STOPP. Tvärbanan kommer att stanna här i framtiden. Rissne centrum är däremot på väg att säljas och själva centrumfas­tigheten finns inte med i något av de idékoncept som gått vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden