Mitt i Sundbyberg

Nils, 15 år, fick julens drömroll

- Jonas Carlsson

15-årige Nils Boyer från Sundbyberg lever sin dröm. Snart ska han medverka i Charles Dickens klassiska ”A Christmas Carol” på Folkoperan.

Nils Boyer minns sin första tid på scen.

– Jag började skådespela när jag var åtta år som statist på Kungliga operan. Mamma frågade om jag ville vara med på audition. Jag gjorde audition, kom med och kände direkt att det var det här jag ville göra, säger Brotorpsbo­n Nils Boyer.

Musikal och skådespele­ri verkar falla sig väldigt naturligt för Nils.

– Jag har alltid sjungit, det har min mamma sagt. När jag var åtta år minns jag också att det var jätterolig­t redan då att stå på scen.

Han har varit med ett flertal gånger i just ”A Christmas Carol”, oftast som karaktären Tiny Tim. Men nu när han har blivit lite äldre ska han få spela Tiny Tims storebror Peter Cratchit.

– Han är en väldigt snäll kille som hjälper till. Han är juste, säger Nils Boyer.

”Jag har lärt mig sedan jag var tio år att prata med brittisk accent.”

Att han spelat föreställn­ingen flera gånger gör naturligtv­is att han känner sig hemma. Men det har också gjort att han kunnat träna upp engelskan, eftersom föreställn­ingen är helt på det språket.

– Jag har lärt mig sedan jag var tio år att prata med brittisk accent. Jag pratar inte så när jag pratar engelska hemma, men när jag är på scen anstränger jag mig, förklarar Nils.

Nils Boyer är vid det här laget en van skådespela­re och musikalart­ist. Förutom fyra gånger med ”A Christmas Carol”, så har han medverkat i musikalen Billy Elliott som gav mycket danstränin­g samt medverkat i musikalen ”Priscilla Queen of the dessert”. Han går i skolan, spelar rugby och har förr spelat fotboll, men hittar ändå mycket tid till att lägga ned på det han älskar allra mest. Han siktar högt.

– Drömmen är så klart att ha en huvudroll på Broadway och det krävs hårt jobb. Man drömmer och jobbar hårt och så får man så får man se vad som händer, säger Nils.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DRÖM. Nils Boyer vill jobba som musikalart­ist som vuxen.
FOTO: PRIVAT DRÖM. Nils Boyer vill jobba som musikalart­ist som vuxen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden