Mitt i Sundbyberg

Team Hasselborg tog EM-silver igen

- Anders Ekström

SCK:s team Hasselborg var obesegrade hela vägen fram till EM-finalen. Men där tog det roliga slut mot Skottland – och svenskorna fick nöja sig med ett silver.

Fram till finalen hade team Hasselborg övertygat rejält i årets curling-EM (Schweiz). Det svenska landslaget, som tillhör Sundbyberg­s curlingklu­bb, gick starkt i gruppspele­t och vann där samtliga matcher.

I semifinale­n besegrades sedan Italien med 7-3. Men i finalen tog det roliga slut.

Team Hasselborg hade slagit Skottland i den första gruppspels­matchen i EM med 5-2, men i finalen tog de en gruvlig revansch. Skotskorna vann guldet efter 3-6 och det innebär andra raka EM-silvret för Hasselborg.

– Det var faktiskt en annan känsla än förra året, jag tycker verkligen vi vinner ett silver här, säger skippern Anna Hasselborg till Radiosport­en och fortsätter:

– Isen var inte riktigt samma som under veckan, det var lite klurigt här och där. De förstod isen bättre än vad vi gjorde.

”De förstod isen bättre än vad vi gjorde.”

Avgörandet på den svårspelad­e isen kom i den nionde omgången.

– Känslan var att det kunde ha gått åt båda hållen. Vi hade absolut kunnat ta lite fler tvåor, nu blev det mest enpoängare men vi kämpade verkligen tillsamman­s genom hela matchen, säger Sara McManus till curling. se.

Trots silvret så var det ändå ett bra formbesked inför vad som komma skall. I februari vankas det OS och då är team Hasselborg abso-

lut en kandidat att gå långt.

På herrsidan tog lag Edin guld. I guldlaget var SCK:aren Henrik Leek reserv, medan Sumpanfost­rade Rasmus Wranå var ordinarie.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ANDRA. För andra året i rad knep SCK:s team Hasselborg ett EM-silver, denna gång i Schweiz. I februari vankas OS i Sydkorea.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ANDRA. För andra året i rad knep SCK:s team Hasselborg ett EM-silver, denna gång i Schweiz. I februari vankas OS i Sydkorea.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden