Mitt i Sundbyberg

Nya proffsklub­bar för Eddahri och Milosevic

- Anders Ekström

Rissnegrab­barna har sökt efter nya klubbar hela vintern och nu har de bestämt sig. Alexander Milosevic återvänder till sitt kära AIK medan Omar Eddahri, något överraskan­de, skriver på för allsvenska Sirius.

Ja, det har varit en följetong hela vintern, framför allt för Omar Eddahri. Den 27-åriga mittfältar­en Omar Eddahri har varit ryktenas man en längre tid och de intensifie­rades kring november när han bestämt sig för att lämna AFC United.

Målet var främst att gå till en proffsklub­b utomlands, och både Australien och Italien nämndes som möjliga destinatio­ner. Men på måndagen skrev Omar på för allsvenska IK Sirius från Uppsala, ett kanske lite oväntat klubbval.

– Det känns bra, det har varit på tapeten i några veckor så det känns kul att vara här, säger han till klubbens hemsida.

– Jag lockades framför allt av det sportsliga, med de här tränarna kan jag ta ytterligar­e steg i min utveckling. Sirius har ett bra lag med många fina spelare, och hade ett bra år förra året, så jag hoppas vi kan göra det ännu bättre i år.

”Jag ser fram emot att springa in på Friends igen med tröja nummer 6.”

Veckan innan hade även Omars kompis Alexander Milosevic hittat en ny klubb. Mittbacken, som också är från Rissne, hade lämnat proffsäven­tyret i Turkiet och brutit sitt kontrakt med Besiktas. Efter lite betänketid beslutade Alexan- der att följa efter vännen Stefan Silva till AIK.

Därmed återvänder han till klubben som har represente­rade mellan 2011 och 2014.

– Det känns skönt att vara hemma igen. Jag vill vara med på den satsningen som görs nu och ser fram emot utmaningen. Jag ser fram emot att springa in på Friends igen med tröja nummer 6, säger Alexander Milosevic till nygamla klubbens hemsida.

Det blir med andra ord tre Rissnegrab­bar att hålla koll på i Sveriges högsta fotbollsse­rie 2018.

 ?? FOTO: MIKAEL EINARSSON ?? ANDRA. 2018 blir Omar Eddahris andra raka säsong i allsvenska­n. Förra året gjorde han åtta mål och en assist.
FOTO: MIKAEL EINARSSON ANDRA. 2018 blir Omar Eddahris andra raka säsong i allsvenska­n. Förra året gjorde han åtta mål och en assist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden