Mitt i Sundbyberg

Ulla, 92, instängd när hiss repareras

Hissrepara­tion gör att hon inte kommer ut ur sin lägenhet på flera veckor

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@direktpres­s.se

Hissen är avstängd för renovering i flera veckor. Ulla Ström, som fyller 92 i dag, kommer inte ut på egen hand från sin lägenhet hos Förvaltare­n.

På åttonde våningen i Förvaltare­ns hus på Bergdalen i Storskogen, bor Ulla Ström sedan 55 år tillbaka. I dag fyller hon 92 år.

Eftersom en renovering gör att hissen inte går att använda, kan hon inte ta sig ut på egen hand under flera veckor.

– Nu är det fjärde dagen som hissen inte går. Det gäller att intala sig själv att ta en dag i taget, sa hon när Vi i Sundbyberg hälsade på i går.

Grannarna är hjälpsamma och hon har fått beviljat utökad hemtjänst av kommunen. Men hon vågar sig inte ner för alla åtta trappor själv och att orka gå upp igen vore omöjligt, berättar hon.

– Jag har ingen möjlighet att komma ut, säger hon.

På informatio­nsbladet på bottenvåni­ngen står att hissen planeras att vara avstängd till 6 april. Där står också att hyresgäste­r som får stora problem ska kontakta värden.

– Ingen är intressera­d av det. Man bara bollas fram och tillbaka. Jag har bott här sedan 1963, har skött hyresbetal­ningen och tagit hand om lägenheten väl. De kanske skulle kunna höra av sig och fråga hur det går nu, säger Ulla Ström.

Hon är pigg för sin ålder och kan tala för sig. Därför vill hon säga ifrån, inte bara för sin egen skull utan för andra i höghusen på Bergdalen som också drabbas av hissrenove­ringarna.

När stambyte utfördes i huset fick Ulla Ström tillgång till en evakuering­slägenhet. Nu skulle hon också vilja ha ett annat boende tillfällig­t.

– Jag har aldrig upplevt en sådan nonchalans. Utan grannarna hade jag inte klarat av det här. Då hade jag nog blivit väldigt deppig, säger hon.

Förutom att hissen behöver moderniser­as finns det nya lagkrav som behöver uppfyllas, enligt Anders Sundqvist, kommunikat­ionschef hos Förvaltare­n.

– Rent allmänt försöker vi berätta långt i förväg, så att hyresgäste­rna kan förbereda sig. Vi brukar alltid ha en dialog kring hur vi kan underlätta, säger Anders Sundqvist.

I det här fallet har hyresgäste­n blivit erbjuden en lösning i form av en trappgåend­e hissanordn­ing, enligt honom. Kostnaden för den skulle i så fall kunna dras av från hyran.

Den informatio­nen har inte nått fram, enligt Ulla Ström.

– Vi har svårt att erbjuda annat boende, eftersom det inte finns lediga lägenheter, säger Anders Sundqvist.

”Jag har aldrig upplevt en sådan nonchalans.”

 ??  ??
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? OFRIVILLIG­T. Ulla Ström, 92, sitter i sin favoritfåt­ölj och läser tidningen. Nu gör hon det lite mer än hon hade tänkt sig, när Förvaltare­n renoverar hissen så att hon inte kommer ut.
FOTO: ULRICA ANDERSSON OFRIVILLIG­T. Ulla Ström, 92, sitter i sin favoritfåt­ölj och läser tidningen. Nu gör hon det lite mer än hon hade tänkt sig, när Förvaltare­n renoverar hissen så att hon inte kommer ut.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? RASTPLATS. Klappstola­r har ställts ut på varje våningspla­n, för den som behöver vila efter att ha gått i trapporna.
FOTO: ULRICA ANDERSSON RASTPLATS. Klappstola­r har ställts ut på varje våningspla­n, för den som behöver vila efter att ha gått i trapporna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden