Mitt i Sundbyberg

IBTISAMS GODA GÄRNING I PÅSK

- Jonas Carlsson

Frisören Ibtisam Salim vill göra något extra snällt i påsk. Därför bjuder hon in hemlösa till salongen för gratis klippning.

I sex år har hemlösa erbjudits gratis klippning i Sundbyberg­s simhall under julen. Nu vill Ibtisam Salim erbjuda klippning även under långfredag­en efter att ha blivit inspirerad av en generös kund.

– Det började med en kund som ville skänka sitt hår. Sen såg jag att de hade gjort något sånt här med klippning för hemlösa i sim- hallen också, säger Ibtisam ”Besma” Salim på salongen Oletrix i Sundbyberg.

Besma har själv en bakgrund som flykting och därför vet hon att mycket kan hända folk som de inte rår för. I en del situatione­r behöver människor hjälp.

– Det här är verkligen något mänskligt jag vill göra. Det är inte någons fel att man hamnat i fattigdom. Jag hamnade i krig, men det var inte mitt fel, säger hon.

Besma själv flydde från staden Mosul 2003 när USA gick in i Irak.

– Jag kunde inte vara kvar där för att jag är kristen. Det blev en slags mobbning mot kristna, säger hon och understryk­er att alla har rätt att tro på vad de vill oavsett om man är kristen eller muslim.

Den gratis frukosten och klippninge­n för hemlösa äger rum på salongen Olextrix på Tulegatan 2. Besma vet redan nu att 20 stycken hemlösa dyker upp via Sundbyberg­s kyrka och hon utesluter inte att göra om det.

– Det är roligt, varför inte? Det är skönt att hjälpa andra, säger hon.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ??
FOTO: JONAS CARLSSON
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? KLIPPNING. Ibtisam Salim ska klippa hemlösa på långfredag­en.
FOTO: JONAS CARLSSON KLIPPNING. Ibtisam Salim ska klippa hemlösa på långfredag­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden