Mitt i Sundbyberg

Croneld vann skytteliga­n i SSL – gjorde 38 påsar

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Inför sista omgången var det tight i skytteliga­toppen. Då gjorde Julia Croneld fem (!) mål i epilogen och tog hem titeln som bästa målskytt i hela SSL 2017/18. En stark bedrift av den Sumpanbörd­iga innebandys­pelaren.

Innan säsongen kom Julia Croneld till Täby FC från Tyresö. Trots att hon kom från ett bottenlag började anfallaren producera mål direkt för topplaget.

Inför sista omgången låg flera spelare med i skyttetopp­en, men Julia gjorde fem mål i sista seriematch­en – och vann skytteliga­n på totalt 38 påsar. Fyra mer än tvåan.

– Jag gick in för att vinna och hade bestämt mig för det. Jag fick även bra hjälp av lagkamrate­rna att försöka ta titeln, säger Julia som är född och delvis uppvuxen i Rissne.

Drömläget för Julia är nära målvakten till vänster. Då kan hon utnyttja sitt högerskott och sin avslutning­sförmåga. Och det har hon verkligen gjort denna säsong.

– Det känns kul att vinna skytteliga­n. Det var inget jag funderat på innan att jag hade möjlighete­n till. Jag har fått spela mycket, fick in några mål i början och sedan flöt det på.

21-åringen och hennes Täby FC slutade fyra i SSL. Nu i veckan börjar slutspelet då gotländska Endre väntar i kvarten.

– Det blir mitt första slutspel, så det ska bli kul. Jag tror på jämna matcher mot ett bra lag. Vårt mål är att ta guldet, det är dit vi alla strävar nu.

Hur tänker du kring målskyttet i slutspelet?

– Det är bara fortsätta köra som vi bestämt, så kommer förhoppnin­gsvis även målen i slutspelet med. Men det viktiga är att laget går bra och att vår prestation är bra.

Är du inne mood”? i ”slutspels-

– Nej, inte riktigt än. Jag hoppas att jag kommer in i bubblan till helgen.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FYRA. Julia Croneld gjorde fyra fler mål än tvåorna i skytteliga­n (Stephanie Boberg, Sofia Joelsson).
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FYRA. Julia Croneld gjorde fyra fler mål än tvåorna i skytteliga­n (Stephanie Boberg, Sofia Joelsson).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden