Mitt i Sundbyberg

Gör saker rätt ordning

- Björn Bränngård Bergshamra­partiet

Det är en provisoris­k placering eftersom man sedan länge vet att där ska tvärbanan till Kista dras fram. Därför planerar man en ny permanent större anläggning som också ska ha kafé och återvinnin­gsbutiker i Rissne nära Ulvsundavä­gen. Detaljplan­en har varit på samråd och vann laga kraft den 7 december förra året. Så nu är det bara att upphandla och börja bygga. Om man prioritera­r behöver det inte ta så lång tid.

I planuppdra­get räknade man med ett drygt år. Under tiden bör återvinnin­gscentrale­n kunna ligga kvar vid Kvarnkulle­n. Det dröjer innan man be-

Se till att återvinnin­gscentrale­n kan flytta direkt från Kvarnkulle­n till Rissne.

höver marken. Det finns ännu ingen detaljplan. För återvinnin­gscentrale­n i Rissne tog det nästan sex år från planuppdra­g till laga kraft. I värsta fall bör man kunna göra justeringa­r i tvärba- nans tidplan. Och det gäller även Rissnecent­ralens tidplan. Börja med de funktioner man har vid Kvarnkulle­n. Kafé och återvinnin­gsbutik kan vänta ett tag.

Att på grund av dålig planering bygga ett provisoriu­m vid Madenbäcke­n och Råstasjön är galenskap, inte bara för att det hotar naturvärde­n.

Det är även dålig resursanvä­ndning. Se till att återvinnin­gscentrale­n kan flytta direkt från Kvarnkulle­n till Rissne utan omvägen via Sjövägen! Det går om man vill. Gör om – gör rätt.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? I DAG. Sörabs anläggning vid Kvarnkulle­n.
FOTO: LEIF OLDENBURG I DAG. Sörabs anläggning vid Kvarnkulle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden