Mitt i Sundbyberg

Toan flyttas till Stationsga­tan

Snart blommar magnolian längs Stationsga­tan. Men förnyelsef­örslaget med bänkar och toalett riskerar att dra till sig störande personer, enligt en fastighets­ägare.

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

Sträckan norr om Sturegatan ska förnyas, enligt ett gestaltnin­gsförslag som kommunen låtit ta fram.

Lindarna ska bytas ut mot japanska magnoliatr­äd.

Flytten av en offentlig toalett från Sundbyberg­s torg har föranlett en större omvandling av stadsmiljö­n. Parkbänkar, cykelpolla­re och papperskor­gar ska ställas fram.

Själva toaletten är tänkt att stå mitt emot ingången till tunnelbana­n.

En fastighets­ägare är orolig över att parkbänkar­na ska dra till sig alkoholmis­sbrukare. För några år sedan förekom problem i och med bänkarna som fanns där då.

”Det var tidvis obehagligt då dessa personer var högljudda, drack alkohol och detta mitt bland bland annat barnfamilj­er som satt på uteserveri­ngen på Café Princess”, skriver fastighets­ägaren till kommunen.

Fastighets­ägaren har uppskattat de senaste årens lugn och ro och hoppas att förslaget inte blir verklighet, ”så att vi kan fortsätta att vistas i detta närområde utan att behöva se hur vissa personer super, är högljudda och allmänt stökiga”.

Toaletten vid Sundby- bergs torg stängdes förra sommaren på grund av ordningspr­oblem. Polisen uppmanade till detta efter att ett våldsbrott misstänkte­s ha skett där.

”Det var tidvis obehagligt då dessa personer var högljudda.”

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? NYTT. En toalett ska flyttas av kommunen till mitt emot tunnelbane­nedgången.
FOTO: ULRICA ANDERSSON NYTT. En toalett ska flyttas av kommunen till mitt emot tunnelbane­nedgången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden