Mitt i Sundbyberg

Revansch ledordet i årets kval

- Anders Ekström

Båda SIK:s bowlinglag slutade i topp i respektive allsvenska – och nu väntar kvalavgöra­ndet. För både herrarna och damerna gäller en speciell revanschkä­nsla mot de kommande kvalmotstå­ndarna.

Man kan inte säga något annat än att Sundbyberg­s bowlingdam­ers säsong varit en stor succé hittills. Eller vad sägs om 18 vinster, och bara en oavgjord samt en förlust. Totalt 37 av 40 möjliga poäng innebar solklar serieseger i norra allsvenska­n – med tio poäng ner till tvåan AIK.

– Vi är såklart väldigt nöjda, vi hade inte kunnat göra det mycket bättre, berättar Annika Kilander som är spelande UK (uttagnings­kommitté).

Den fina prestation­en innebar även högsta rankning inför kvalet och det mångåriga topplaget SIK slipper därmed en av de två kvalomgång­arna.

– Det var vårt mål att vinna serien och även om allsvenska­n blir en bättre serie 2018/19, så måste vi behålla motivation­en för kvalet uppåt. Jag tycker att våra nya spelare har kommit in i laget bra och alla i truppen har höjt sig denna säsong, fortsätter Kilander.

I bäst av två matcher, på neutral plan, kommer kvalet att avgöras (5 eller 6 maj). För motståndet står rutinerade elitlaget Hammarby – laget som så snöpligt slog ut Sumpan för två år sedan i en superjämn historia. Fyra spelare är kvar i grönvitt sedan det dess.

– Vi har en revansch att ta på Hammarby och jag tycker vi är ett lag på väg uppåt. Vi har ett ungt, motiverat och hungrigt lag och det är en fördel att vi alla vill detta så mycket.

– Vi vill gärna gå upp och det är målet. Laget kommer att träna mycket ihop och testa fram rätt material till kvalets oljeprofil. Det känns spännande och inspireran­de att få kvala igen.

Herrlaget har haft en sva- jig säsong och faktiskt förlorat nio av 22 matcher. Men i en jämn mellanalls­venska knep SIK ändå andraplats­en som innebär elitseriek­val.

– Det har saknats en del folk denna säsong och vi har inte samma bred som tidigare, så det har varit lite upp och ner. Men vi klarade målet, vilket var att klara oss kvar utan kval neråt så på så sätt är vi nöjda, säger den spelande UK:n Gustavo Layrisse.

Även herrarna har en revanschkä­nsla inför kvalet. I den första kvalomgång­en väntar BK Femtionian (Hässleholm) på neutral plan. Samma skånska gäng som SIK åkte ur mot ifjol.

– Vi tar gärna revansch på dem, har vi vårt bästa lag har vi en bra chans. Men vi går in i kvalet med låga förväntnin­gar denna gång efter vår ojämna säsong, men oavsett vill vi göra det så bra som möjligt. Såklart vill vi gärna gå upp till eliten igen, det är inte omöjligt men svårt.

Herrlaget börjar sitt kval sista helgen i april. Damerna helgen därpå.

”Vi har ett ungt, motiverat och hungrigt lag.”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TVÅ. För herrlaget gäller det att prestera i fyra matcher om kvalet ska gå vägen. Damerna däremot slipper en av kvalomgång­arna (två matcher) då de vann sin serie.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TVÅ. För herrlaget gäller det att prestera i fyra matcher om kvalet ska gå vägen. Damerna däremot slipper en av kvalomgång­arna (två matcher) då de vann sin serie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden