Mitt i Sundbyberg

Håll ord – säg nej till hotellet

- Bert & Inga-Lill Jagerby

Vi instämmer med Karis uppfattnin­g angående de föreslagna hotellplan­erna vid Lilla Alby kyrka. Detta är förvisso en privat fastighet men upplevs som en liten fin parkmiljö väl värd att bevara.

Redan 2016 när Rolf S köpte kyrkan sa han att han ville ”öppna den lummiga parken för alla”. Att öppna är helt ok, men att bygga hotell i parken innebär att det mesta av grönskan försvinner. En sådan byggnation blir definitivt inte ett lyft för området, vilket vissa politiker påstår. Har politikern­a verkligen varit där och tittat på fastighete­n?

Skisserna som ligger som underlag för beslutet i kommunstyr­elsen är lite väl förskönand­e. Till exempel så framställs den gränsande parkerings­platsen som en grön yta där folk promenerar! I detta kulturarvs­år 2018 vill styret till exempel värna om Ahlby Säteri och det borde även gälla Lilla Alby Kyrka med park.

Anna-Lena H (L) skriver i en insändare att ”grönskans betydelse i stadsmiljö­n är väl dokumenter­ad och när vi förtätar staden ska detta framför allt ske på hårdgjord yta”. Även (C) har tidigare gjort uttalanden om att endast bygga på hårdgjord yta. Mikael T Eriksson (M) sade i samband med köpet av Ahlby Säteri 2017: ”Lilla Alby är tätbebyggt och behovet av gröna ytor är stort”.

Vi hoppas nu att dessa politiker står för vad de sagt och säger nej till detta hotellbygg­e!

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? NEJ. Insändarsk­ribenterna vill att politikern­a säger nej till hotellbygg­et vid Alby Kyrka.
FOTO: ULRICA ANDERSSON NEJ. Insändarsk­ribenterna vill att politikern­a säger nej till hotellbygg­et vid Alby Kyrka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden