Mitt i Sundbyberg

SM-premiär för äventyrsgo­lf

-

Nästa vecka kommer gräddan av landets bangolfare till Sumpan. Det är då dags för det absolut första SM:et i äventyrsgo­lf – och Sundbyberg bangolfklu­bb har fått äran att vara arrangör.

Bland annat kommer CarlJohan Ryner – klassad som världens bästa bangolfare – och Gunnar Bengtsson från Göteborg. Båda världsstjä­rnor inom sporten.

Dessutom kommer två duktiga amerikaner, som kan vinna tävlingen men såklart inte SM:et. Anders Ekström, sportredak­tör E-post: anders.ekstrom@direktpres­s.se

– Jag tycker att det är ett riktigt bra startfält, troligen det bästa som en MOS-tävling haft hittills. Publiken kommer verkligen kunna se världens bästa minigolfar­e i aktion och många fantastisk­a puttare, fortsätter Björn Nilsson som själv ska tävla i oldtimers-klassen.

Totalt 65 stycken är an- mälda i de sex olika klasserna, 22 av dem kommer från arrangörsk­lubben SBGK.

– Jag tror att Sumpan tar minst fem medaljer, bland annat Ricard Lockner i oldtimers och Mattias Hägglöf som aspirerar på en topp 3-placering i herrklasse­n. Jag tror även att vi får med sex spelare till superfinal­en. På SM-tävlingen spelar alla fyra varv på lördagen, därpå finalspel över två varv dagen därpå. Dessutom går de bästa sedan vidare till en superfinal, där den bästa spelaren i hela tävlingen ska koras.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FÖRSTA. SBGK:s Ricard Lockner (t v) och Björn Nilsson är med i stundande MOS-SM i Sumpan.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FÖRSTA. SBGK:s Ricard Lockner (t v) och Björn Nilsson är med i stundande MOS-SM i Sumpan.
 ??  ??
 ??  ?? Anders Ekström
Anders Ekström
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden