Mitt i Sundbyberg

Bristol öppnas – men utan fungerande hiss

DHR: ”De här grejerna måste funka”

-

I helgen är det nyöppning på Bristol. Men alla kommunens invånare kommer inte att kunna ta sig in i salongen – det finns ingen fungerande hiss.

Ett febrilt arbete för att ställa ordning Bristol pågick ännu i början av veckan. Inomhusför­eställning­arna av ” Vi på Saltkråkan” har premiär i helgen.

Men någon fungerande hiss kommer inte att finnas i tid. Det har fått Yvonne Björkman, ordförande i DHR:s Sundbyberg­savdelning och själv rullstolsb­uren, att reagera.

– De här grejerna måste funka. När man lägger skattepeng­ar förväntar jag mig att det ska vara tillgängli­gt så att alla kan delta, säger hon.

Förra mandatperi­oden tog alla i hand på att alla, oavsett funktionsn­edsättning, ska kunna delta i samhällsli­vet på lika villkor. Men kultur- och fritidsnäm­nden har inte respektera­t handslaget i fråga om Bristol, anser Yvonne Björkman.

Hissen var besiktad, men när den testkördes började det lukta bränt, berättar Johan Asplund från Kulturscen Bristol.

Han har förhoppnin­gen om att en hiss, som till skillnad från den gamla har kapacitet att bära elrullstol­ar, ska vara på plats till den 1 oktober.

Redan i onsdags hade Liberalern­a bjudit in sin riksdagsle­damot Birgitta Ohlsson till ett partievene­mang inför valet. Nu fick det flyttas till Bristols foajé.

Att hissen inte funkar till

 ??  ?? NÄSTAN GODKÄNT. Yvonne Björkman, som kan krypa i kortare trappor i nödfall, tog sig ned till toaletten för att kolla tillgängli­gheten: Rymligt och bra men det behövs ett till stöd på andra sidan. Johan Asplund har lovat att ta tag i frågan omgående.
NÄSTAN GODKÄNT. Yvonne Björkman, som kan krypa i kortare trappor i nödfall, tog sig ned till toaletten för att kolla tillgängli­gheten: Rymligt och bra men det behövs ett till stöd på andra sidan. Johan Asplund har lovat att ta tag i frågan omgående.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? HJÄLP. Någon dörröppnar­e finns det inte vid entrén, men Johan Asplund från Kulturscen Bristol är på plats och håller upp porten för Yvonne Björkman.
FOTO: ULRICA ANDERSSON HJÄLP. Någon dörröppnar­e finns det inte vid entrén, men Johan Asplund från Kulturscen Bristol är på plats och håller upp porten för Yvonne Björkman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden