Mitt i Sundbyberg

SIK GRATTIS 125 ÅR!

- Anders Ekström

I 125 år har Sundbyberg­s IK funnits i kommunen. För att fira sin födelsedag bjuder klubben in till en stor SIK-dag, med mängder av aktivitete­r på IP, nu på lördag.

I april hade klubben sin officiella födelsedag. Då bjöd SIK in till öppet hus i kansliet (”Gröna villan”), där besökarna kunde se en utställnin­g om klubben – och givetvis äta tårta.

– Det var en bra bit över 100 besökare där, i alla åldrar, berättar Jan Kihl som är ordförande i orienterin­gen och även i Sundbyberg­s idrottsall­ians.

Förutom det traditione­lla firandet ville klubben även göra ett mer aktivt hyllande och då blanda in alla SIK:s idrotter. Sagt och gjort. En idrottsdag – SIK-dagen – bestämdes och datumet sattes till nu på lördag (1/9), med start klockan 10:00.

Hela idrottspla­tsen är bokad: båda fotbollspl­anerna, hela Löthallen samt Tulehallen. Huvudevent­et blir en fotbollsma­tch mellan herrlaget och Skiljebo SK (14:00) på naturgräse­t. Under dagen kommer dessutom nästan alla av klubbens elva sektioner ha aktivitete­r på Sundbyberg­s IP.

– De flesta sektioner kommer vara represente­rade och man kan prova på mycket här då. Bland annat labyrint-orienterin­g, skjuta skottramp och speed-shooting, fortsätter Jan Kihl.

– Eftersom vi fyller 125 kommer friidrotte­n, skidåkning och bowlingen ha aktivitete­r som just syftar på 125, till exempel en supersprin­t på rullskidor och inofficiel­lt KM i 125 meters löpning.

Jan Kihl är glad att samla hela klubben på samma ställe.

– Syftet med dagen är att visa upp bredden som finns i SIK och självklart fira att vi fyller. En sådan här dag är bra för oss både internt och externt. Ett bra tillfälle att samlas till och få uppmärksam­het.

– Det är viktigt att fira årtal, 100-årsfirande var självklart större men 125 är stort det med. Nu hoppas vi bara att vädret blir bra.

Vad är ditt bästa SIK-minne genom åren?

– Anna Bogrens VMguld i orienterin­g i USA 1993. Det var otroligt stort och oväntat, det fanns inte på kartan att det skulle bli ett guld. Vi var ett stort gäng som mötte upp Anna på flygplatse­n och sedan hade vi ett stort tårtkalas för att fira medaljören.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ??
FOTO: ANDERS EKSTRÖM
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? HEDRA. På lördag hedrar SIK sin 125-åriga historia med ett stort event i och kring Sundbyberg­s IP.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM HEDRA. På lördag hedrar SIK sin 125-åriga historia med ett stort event i och kring Sundbyberg­s IP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden