Mitt i Sundbyberg

”Vi vill utveckla Förvaltare­n”

- Gruppledar­e tidigare ledamot Förvaltare­n ledamot Förvaltare­n

Svar på insändaren ”När Förvaltare­n blev stadens kassakossa” i Vi i Sundbyberg nr 34.

Under de senaste 30 åren har Förvaltare­n bara byggt 300 lägenheter, vilket i snitt är tio per år. Bolaget har styrts passivt i tider då bostadsbri­sten ökat och framför allt ungdomar har svårt att få en första bostad. Nu planeras dock bostäder i både Ör, Rissne Hallonberg­en och Västra Ursvik och dessa planer vill Centerpart­iet fullfölja.

Centerpart­iet ser framåt när det gäller Förvaltare­n. Vi vill åter göra Förvaltare­n till en stark bostadsbyg­garaktör med mål att bygga minst 200 nya bostäder varje år under 2020-talet, och att dessa ska byggas runt om i hela Sundbyberg. Samtidigt vill vi att Förvaltare­n ska arbeta aktivt med innovativa bostadslös­ningar och vara ett föredöme för både god arkitektur och klimatsmar­t byggnation. Vi vill också se över köreglerna för att möjlighete­n till en bostad stärks för Sundbyberg­s ungdomar.

Förvaltare­n ägs av alla sundbyberg­are och ska få förutsättn­ingar att fortsätta vara en stark tillgång för staden. För att göra det mycket tydligt: Centerpart­iet vill utveckla, inte avveckla, Förvaltare­n. Vi kommer därför arbeta för en bred överenskom­melse mellan så många partier som möjligt för att lägga grunden för framtidens Förvaltare­n. Ett allmännytt­igt bostadsbol­ag i stadens och dess medborgare­s tjänst som är med och utvecklar Sundbyberg till en stad som hela tiden blir ännu bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden