Mitt i Sundbyberg

Lyckad lunch på Selmas

SELMAS KROG, FREDSGATAN 17. Rätt mat på rätt dag när patrullen blir förförd

- Lunchpatru­llen

Lika bra att säga det direkt: Selmas Krog gör Lunchpatru­llen varm om hjärtat.

Det känns när man kliver in genom dörren. Hemtrevnad, vänlig personal och husmanskos­t på menyn. Det märks att den som står vid grytorna gillar att laga mat.

Gräddstuva­d pyttipanna är en klassiker och var ett självklart val vid patrullens första besök. Pytt brukar funka på de flesta ställen.

Men på Selmas Krog är det bättre än så. Utan överord – det här var en av de bästa gräddstuva­de pyttar patrullen har smakat. Inte bara god, utan också extra kryddad. Lite starkare, lite mer personlig. Högsta betyg till kocken.

Nästa besök råkade infalla på en tisdag och då finns det bara en rätt att beställa för Lunchpatru­llen – fläsk med löksås. En favorit och vi kan nog med rätta titulera oss som experter efter att ha testat rätten på ett 50-tal restaurang­er norr om city.

Även här klarar sig Selmas Krog med bravur. Kanske ovanligt att få in oskalad potatis, men det börjar faktiskt bli allt vanligare på medvetna restaurang­er.

Huvudsaken är att det serveras bra potatis, som på Selmas. Då är valet fritt: äta direkt eller praktisera den snart bortglömda metoden att skala potatisen. Gott var det i alla fall.

Kaffe och kaka kan med fördel avnjutas i en trivsam soffgrupp.

Selmas är dessutom ännu en krog som tillåter hundar, till de flesta gästers glädje att döma av kommentare­rna i sociala medier.

Selmas verkar vara ett trevligt kvällshäng. Öppet till midnatt fredag och lördag. Men då sover Lunchpatru­llen.

En av de bästa gräddstuva­de pyttar vi har smakat!

 ?? FOTO: LUNCHPATRU­LLEN ?? INGÅNG. Entrén med ”Hundfika” och ”Pusshållpl­ats”.
FOTO: LUNCHPATRU­LLEN INGÅNG. Entrén med ”Hundfika” och ”Pusshållpl­ats”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden