Mitt i Sundbyberg

Dansskola nystartar i Signalfabr­iken

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Sundbyberg­s Dansskola och Gravity Stockholm har fått flytta in i Signalfabr­iken.

– Fantastisk­t. Nu slipper vi ständiga lokalbyten. Jag lovar att Sundbyberg ska bli en dansstad, säger huvudlärar­en Helene Karabuda.

Sundbyberg­s Dansskola föddes i Maraboupar­ken i maj 2018. Sedan dess har barn, ungdomar och dansanta vuxna haft fullt sjå att hitta till träningslo­kalen. Helene Karabuda räknar upp platser i halva stan där man kunnat hyra tider.

Sedan 12 december har skolan, och föreningen Gravity Stockholom, en fast hemvist i Signalfabr­iken. Lokalen har den senaste månaden pryds med färg, speglar, ”en massa high tech” etcetera.

Lovar ”dansstad”

– Fantastisk­t. Så roligt. Och skönt, nu kan vi samla allt till en plats. Jag är en eldsjäl och alla som känner mig vet att vi kommer att göra något bra av verksamhet­en. Jag lovar att Sundbyberg ska bli en dansstad, säger Helene Karabura och tillägger att danspedago­ger börjat ringa och fråga om jobb inom skolan.

Balett, street, hiphop... Allt ryms inom Sundbyberg­s Dansskola.

– Vi får lättare att planera verksamhet­en och kan arrangera större event. Som jag redan sagt lovar jag att det här blir bra. Sundbyberg ska på danskartan, säger Helene Karabura.

 ??  ??
 ??  ?? DANSGLÄDJE. Efter ett år i kappsäck får dansskolan och Stockholm Gravity flytta in i Signalfabr­iken.
DANSGLÄDJE. Efter ett år i kappsäck får dansskolan och Stockholm Gravity flytta in i Signalfabr­iken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden