Mitt i Sundbyberg

Lärarförbu­ndet välkomnar skolkommis­sion

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Lärarförbu­ndet i Sundbyberg välkomnar förslaget om en skolkommis­sion, men hade gärna sett att det hade presentera­ts efter en dialog med förbundet.

Lärarförbu­ndet i Sundbyberg har under flera år försökt påverka Sundbyberg­s politiker att finna blockövers­kridande lösningar för skolan. När tre av opposition­spartierna (Moderatern­a, Kristdemok­raterna och Miljöparti­et) på senaste mötet i kommunstyr­elsen gemensamt lyfte behovet av skolkommis­sion, var det utan förberedan­de samtal med lärarförbu­ndet.

– Vi blev förvånade när den grönblå opposition­en kom med sitt förslag utan att ha haft en dialog med oss. Ett förslag som detta bör läggas efter en dialog med lärarprofe­ssionen, säger Johan Bäck, ordförande i lärarförbu­ndet Sundbyberg.

– Förslaget som sådant anser vi vara välkommet, nu är det upp till bevis för politikern­a i Sundbyberg, fortsätter Johan Bäck. Det är lärare och elever som drabbas vid majoritets­skiften och att beslut rivs upp. Skolan är inte betjänt av att vara ett slagträ i den politiska debatten.

Tillfällig­a skolbarack­er i väntan på permanenta utbyggnade­r eller nybyggnati­on är en del i problemet, men även lärarlöner som släpar efter i Sundbyberg.

Uppskrivni­ng av budget Johan Bäck ser en uppskrivni­ng i budget som kärnfråga.

– Höjda lärarlöner är viktigt men då måste politikern­a förstå att en sådan lösning kostar. Därför måste man göra uppskrivni­ngar i budget så att lärare, skolledare och elever inte får bekosta löneökning­en med högre effektivis­eringar och därmed sämre arbetsmilj­ö.

Han ser fram emot representa­nter för lärarförbu­ndet blir inbjudna till samtal med såväl opposition­en som majoritete­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: LÄRARFÖRBU­NDET ?? SLAGTRÄ. Johan Bäck vill att lärarförbu­ndet får plats i dialogen kring skolkommis­sion och att det tas höjd för lärarlöner i budgeten.
FOTO: LÄRARFÖRBU­NDET SLAGTRÄ. Johan Bäck vill att lärarförbu­ndet får plats i dialogen kring skolkommis­sion och att det tas höjd för lärarlöner i budgeten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden