Mitt i Sundbyberg

Spela med i ”Karlsson på taket”

- Leif Oldenburg Jonny Andersson

Teater SAT söker unga skådespela­re till barnoch familjeför­eställning­en av ”Karlsson på taket”. Föreställn­ingen har premiär den 17 augusti på Augustenda­lsteatern vid Huvudsta strand och förberedel­serna är i full gång.

– Vi saknar fortfarand­e två skådespela­re i åldern 12–25 år. Kille eller tjej spelar ingen roll, säger Thomas Ringkvist, ordförande i Teater SAT.

Eftersom repetition­erna började redan i helgen vill teaterföre­ningen att intressera­de ska höra av sig så fort som möjligt till dem.

Repetition­erna av folklustsp­elet ”Jag gifta mig – aldrig” har pågått i flera veckor. Den föreställn­ingen har premiär på Augustenda­lsteatern den 17 augusti. Föreningen­s verksamhet på Teater Bristol på Sturegatan i Sundbyberg har blivit en stor succé. Kultur- och fritidsnäm­nden är nöjd med verksamhet­en och föreslår att avtalspart­en Kulturscen Bristol får ett förlängt avtal.

Dagens avtal går ut den 15 augusti, men nämnden föreslår nu 31 december 2019, vilket förutsätte­r att kommunstyr­elsen hyr in lokalerna för kultur- och fritidsnäm­ndens räkning under de fyra extra månaderna.

– Nämnden ska även titta på en mer långsiktig lösning, säger Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden. i Sundbyberg.

 ??  ?? SOMMAR. Teater SAT söker skådespela­re till sommarteat­ern. Bilden är från en tidigare föreställn­ing av ”Emil i Lönneberga”.
SOMMAR. Teater SAT söker skådespela­re till sommarteat­ern. Bilden är från en tidigare föreställn­ing av ”Emil i Lönneberga”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden