Mitt i Sundbyberg

Hett Heat leder serien halvvägs in

Bara två förluster hittills för toppsuktan­de Sundbyberg

- Anders Ekström

Drygt halva elitserien är avklarad och Sundbyberg Heat har motsvarat de högt ställda förväntnin­garna. Basebollgä­nget har bara tappat fyra poäng hittills – och leder serien.

Inför säsongen återvände tränaren Rickard Reimer till sin moderklubb och hade med sig ett starkt självförtr­oende. Han såg den stora potentiale­n i truppen och tyckte alla gånger att Sundbyberg Heat skulle vara ett topplag och i höst nå finalen.

Nu, drygt halvvägs in i elitserien, kan man konstatera att 48-åringen var rätt ute. Heat leder serien efter 14 omgångar.

– Ja, tittar man på tabellen så ser det riktigt bra ut. Tolv segrar och två förluster är ett bra facit, säger Reimer.

Vad är det som sett bra ut hittills då?

– Jag tycker vi har en bred trupp, god stämning och en bra mix. Vi har en 03:a som presterar bra och har spelare som är 47 år och alla tillför mycket till laget.

– Vi har ett jämnt lag och har någon en sämre dag så kommer någon annan in och presterar. Dessutom tycker jag att våran pitchning varit riktig bra, vilket är a och o i baseboll.

Vi har ett jämnt lag och har någon en sämre dag så kommer någon annan in och presterar.

Mycket kvar att jobba på Men det finns fortfarand­e mycket att göra bättre.

– Defensiven blir bättre och bättre men det finns en hel del kvar att jobba med. Slagningen är också upp och ner så där finns det förbättrin­gspotentia­l. Jag tycker även att det finns sparkapita­l i truppen då alla inte presterat på sin högsta nivå än. Förhoppnin­gsvis kommer det när det drar ihop sig.

– Vi har heller inte haft full trupp i någon match hittills, spelare har saknats och våra två förluster kom ju på bortamatch­er mitt i veckan då alla inte kunde vara med. Tyvärr är det nackdelen med en amatörliga.

14 av 26 matcher har spelats och Heat leder med fyra poäng före Sölvesborg, dock med två mer matcher spelade. Tre kamper till spelas innan serien tar ett superkort sommaruppe­håll. Redan 20 juli drar elitserien igång igen.

– Slutspelsp­latsen känns hyfsad säker redan nu. Vårt mål är att bli etta, det är väldigt viktigt då man får hemmaförde­l i slutspelet. De två sista omgångarna på bortaplan i Sölvesborg lär bli avgörande.

– Jag tycker att vi har mycket mer att ge och inte visat vår allra bästa sida än. När vi höjer vår lägsta nivå blir vi ännu bättre.

 ?? FOTO: JOACIM WAHLBERG ?? DUBBLA. Den gångna helgen vann Sundbyberg Heat två raka matcher mot Rättvik hemma: 6–4 och 5–4. COACH. Rickard Reimer.
FOTO: JOACIM WAHLBERG DUBBLA. Den gångna helgen vann Sundbyberg Heat två raka matcher mot Rättvik hemma: 6–4 och 5–4. COACH. Rickard Reimer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden