Mitt i Sundbyberg

30-åring åtalas för grovt vapenbrott.

- Anton Kyhlbäck

En man i 30-års åldern åtalades i förra veckan för synnerlige­n grovt vapenbrott.

I december grep polisen fem personer i Sundbyberg i samband med ett tillslag mot en misstänkt vapenverks­tad. Nu åtalas en man i 30-års åldern som misstänks ligga bakom fallet där sju vapen, och flera andra vapendelar, hittades i en lägenhet i Rissne.

– Polisen har lagt en stor resurs och insatsen är en del i arbetet mot grov kriminalit­et och för att få bort både vapen och narkotika samt förhindra ytterligar­e skjutvapen­våld, säger Oscar Magnusson, utrednings­ledare, i ett pressmedde­lande från polisen.

Mannen åtalades den 17 juni för synnerlige­n grovt vapenbrott.

– Vi misstänkte att han har köpt vapen utomlands och fått dem fraktade till Sverige och kunde se på hans bankkonton att han köpt 57 gas- och signalpist­oler från Frankrike, säger Oscar Magnusson i Team2022, norrortspo­lisens

Vi misstänkte att han har köpt vapen utomlands.

insats mot organisera­d brottsligh­et.

Vapenverks­tad

Polisen skriver i sitt pressmedde­lande att tre funktionsd­ugliga vapen, fyra isärplocka­de vapen samt ett stort antal andra vapendelar hittades i lägenheten. Där fanns även borrmaskin­er, luftkompre­ssor och skruvstäd, som alltså misstänks använts till att tillverka vapen.

Polisen har tidigare påtalat att insatsen i december var lyckad, för Sundbyberg­Direkt:

– Det är en lyckad aktion, lyckad insats att slå till mot en verksamhet där vapen distribuer­as. Det är en mycket viktig del i vårt provokativ­a arbete och ett nyckelingr­ipande, sa Stephan Kiernan som leder polisens arbete för Team2022 i december.

 ?? FOTO: POLISEN ?? VAPEN. Lägenhet och alltså vapenverks­tad, i Sundbyberg, där en insats hittade minst sju vapen i december.
FOTO: POLISEN VAPEN. Lägenhet och alltså vapenverks­tad, i Sundbyberg, där en insats hittade minst sju vapen i december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden