Mitt i Sundbyberg

Sommarlov med baseboll för Victor

- Anders Ekström

Victor Wahlberg, 14, står inför en sommar späckad av baseboll. Först ska han spela prestigefy­llda BATC i Holland och därefter en landslagst­urnering i samma land.

Fotbollen var egentligen ingenting för Victor. Istället skulle hans sportintre­sse gå i arv från pappa Joacim som själv spelade baseboll som ung.

Det blev baseboll, i Sundbyberg Heat, för hela slanten för drygt fem år sedan.

– Jag gillade att vara i ett lag men samtidigt få ansvara mycket själv på plan. Jag gillar verkligen sporten och att man aldrig blir en perfekt spelare. Det finns alltid något att utveckla, säger Victor.

I Heat spelar han i tre olika lag och har där två raka SM-guld med kadetterna (U15). Just nu håller Victor för fullt att förberedda sig inför sommarens bravader. Nyligen spelade han en turnering i Prag med utveckling­slandslage­t och härnäst väntar två större turneringa­r.

I juli väntar välrenomme­rade BATC (Battle at the castle) i Holland.

– Jag har varit med två år tidigare om man får skicka en video för att söka in.

Tre svenskar uttagna

52 spelare från hans åldersgrup­p blev uttagna varav blott tre svenskar. Deltagarna kommer från hela världen. Även USA.

– Det känns såklart coolt och stort att komma med och det ska bli riktigt roligt. Det är många bra spelare uttagna.

Strax därefter väntar landslags-turnering (U16), med två Heat:are till, i holländska Haarlem. Debuten med blågult skedde ifjol.

– Jag tycker det är häftigt att få represente­ra Sverige och jag ser fram emot det. Vi kommer att möta lag från hela Europa och efter andraplats­en 2018 siktar vi nu på att vinna. Förra året blev det inte så mycket speltid så jag hoppas att jag får spela mera nu.

En sommar full med baseboll med andra ord.

– Det är så värt det. Jag har lagt ner väldigt mycket tid på försäsonge­n för att träna inför detta och sett fram emot sommarn länge. Jag har även tränat en del med a-laget i år och lärt mig mycket där vilket jag hoppas hjälpt mig utveckling.

 ?? FOTO: JOACIM WAHLBERG ?? VARJE. Victor tränar varje dag på något sätt och vill nå långt med sin sport.
FOTO: JOACIM WAHLBERG VARJE. Victor tränar varje dag på något sätt och vill nå långt med sin sport.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden