Mitt i Sundbyberg

(V) kräver svar om hissen på Bristol.

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Funktionsh­indrade med elrullstol kan ett år efter återinvign­ingen inte ta sig in på Bristol och med en interpella­tion har Vänsterpar­tiet bett Johan Storåkers (L) att redogöra för orsaken.

När Bristol återinvigd­es för drygt ett år sedan framfördes kritik mot att lokalens hiss var underdimen­sionerad. Hissen fungerar, men kan fortfarand­e inte hantera permobiler.

Då som nu är Vänsterpar­tiet skarpa i sin kritik. Nytillsatt­a kommunalrå­det Moisés Ubeira menar att: ”Det är respektlös­t att det här inte åtgärdats. Alla oavsett funktional­itet måste kunna ta del av kulturen i Sundbyberg.”

I samband med kommunfull­mäktige lämnade han in en interpella­tion med två frågor till Johan Storåkers, kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande: ”Är det rimligt att Bristol inte är tillgängli­ghetsanpas­sat över ett år efter invigninge­n? När kan vi lova funktionsr­ättsrörels­en att hissen för elrullstol­ar är på plats?”

Storåkers avvaktar

Johan Storåkers har tid på sig att bemöta frågorna och hänvisar i nuläget till förvaltnin­gschefen Johan Malmgren.

Problemet bottnar, som tidigare, i avtal med fastighets­ägare, enligt Johan Malmgren. Hittills har Sundbyberg­s stad och fastighets­ägaren endast tecknat kortsiktig­a avtal på ett år eller kortare. Sundbyberg­s stad vill ha 3-åriga löpande avtal för att investera i en kraftigare hiss än dagens.

– Nya hyresförha­ndlingar pågår, hur de går känner jag inte till, säger Johan Malmgren.

 ??  ??
 ??  ?? Bristol invigning av skylt nov 2018.
Bristol invigning av skylt nov 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden